Повечето ел. инсталации са изградени с двупроводна линия , т.е. фаза и"0". Контаките в нашия стандарт са тип "шуко" , свързва се в контакта с отделен проводник страничните клеми на шукото с нулата.
Аз как го правя - подавам директно видеосигнала ии звука към предусилватела , като сменям щепсъла на старите телевизори със тип "шуко" , проводника на захранващия кабел , който има връзка с шасито го свързвам с извода за зануляването на щепсъла , а другия проводник към някое от двете изводи на щепсъла . В затворен вид единия от двата извода от цялата работа остава свободен , няма свързан проводник към него , като за захранване се използва и клемата за зануляването.
Всичко е много просто и елементарно , шасито по този начин може да се офази единствено , ако се прекъсне някъде връзката с "0"-та, но тогава няма и да има и захранване. Недостатъка на този начин на свързване е , че в едно от двете положения на щепсъла в телевизора няма да постъпва ток , като се обърне протича. Но това за мен е бял кахър , моите телевизори ги изключвам от кллюча за включване и изключване , много рядко ми се налага да ги изключа от щепсъла, а и пак няма проблем , ако не тръгне обръщам щепсъла в контакта .