Наистина решението си е твое за изпълнението . Щом си решил да си създаваш трудности и да ги преодоляваш , аз ,а предполагам и колегите ще ти помогнем. Чудя се ,дали си заслужава за 7 mA ток да поставиш лампа на която само отоплението и е 1A . Мисля , че EZ81 имам . Германиеви транзистори и диоди имам . Мога да проверя събота или неделя . До колкото разбирам трансформатор ти трябва 2х 5v-колко ток + 6,3 v-1A и 170 v 10 mA
Електролити уточни какви и стойности.
Трансформаторът трябва да има една намотка за отопление на ЕZ81, напр. 6.3 V / 1 А, една за 5-те волта за К155ИД1 – PIC 16F84 и една за получаване на 170 V (10 - 15 mА). До 170 волта мога да сляза и с RС група, и тъй като няма такива стандартни трансформатори, предполагам, че всеки трансформатор за лампово радио ще ми свърши работа.
За всички части важи „чем больше, тем лучше“
- Д7Ж за греца (или подобни)
- П202, или друг подобен PNP
- КЦ680А (180 V) или друго близко напрежение, но може и без този ценер
- руски ценеров диод за 5 волта, но не се сещам за такъв. Д 818 Г май беше за 8.7V, но за него няма как да взема напрежение от стандартен трансформатор за лампово радио.
- електролитните кондензатори, руски (СССР), в захранването 170 V и 5 V. Тъй като такива едва ли ще се намерят в добро състояние, всякакви в големите алуминиеви корпуси ще ми свършват работа.
- и два – три резистора (от зелените), но стойностите им зависят от това, какви части ще успея да намеря.