Да, върна ме в годините когато работех на черно като техник и ходех по домовете да ремонтирам телевизори и всякаква домакинска техника. Толкова истории имам, че книга мога да напиша. Особенно от мургавите братя такива уникални исцепки има дето съм се смял с часове. Да споделя и аз една;
По това време бях студент в свободния университет във Варна и едновременно работех в един сервиз, който беше в една къща на гърба на фото Луна до образцов дом. Шефовете бяха завзели монтажа на сателити и то е ясно кои бяха редовната клиентела. Та носи един мургав един касетофон за ремонт и казва.
- Бате да го опраиш не работи. Аз го ремонтирах казва обаче пак не ще да работи.
Отварям го и що да видя, марка не помня но беше от тия дето окабеляването е запоено за платката на пистони. Взел нашия скъсал всички жици и както са с изолацията ги захванал за пистоните с изолирана медна тел. Едвам се здържам да не прихна в бурен смях и съвсем сериозно го питам.
- Добре, скъсал си жиците скъсал си ги, захванал си ги за пистоните, ама защо със изолирана медна тел.
-Е как защо, да не стане късо ва бате, и се ухили с 32 зъба доволен от отговора си.
Изпратих го и след това половин час съм се смял,"да не стане късо ва бате".