| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Сваляне на музика от аудио CD-та  (Прочетена 1113 пъти)

0 Потреб. и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен barlog

• Квантов електрон
  • Публикации: 122
  • Населено място: гр. Куклен
Сваляне на музика от аудио CD-та
« -: 28 Март, 2021, 23:14:58 »
Здравейте господа !
 Бях пробвал преди време да пусна такава тема но нещо не ми се получи, е сега пак :))

Имам стоина аудио СД-та от "младини" , ще ми се да ги сваля на РС-то с минимална загуба на качеството и на някой не-екзотичен формат за да се съхрани музиката от тях.
Споделете опит, подходящ софтуер, формат, особености ?
  Благодаря предварително !

Неактивен wladoo

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 88

Неактивен Ивайло

• Квантов електрон
  • Публикации: 147
  • Населено място: Троян
Re: Сваляне на музика от аудио CD-та
« Отговор #2 -: 29 Март, 2021, 05:05:06 »
Безплатния вариант на "Неро" Рип сд - мп3-вейв формат , но трябва да си въведете заглавията ръчно.

Неактивен barlog

• Квантов електрон
  • Публикации: 122
  • Населено място: гр. Куклен
« Отговор #3 -: 29 Март, 2021, 05:56:30 »
аааа без гъгниви Мп3-ки......   но благодаря   :hi:   .....други идеи  :bravo: ?

Неактивен Niakoi

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 29
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #4 -: 29 Март, 2021, 10:12:18 »
FLAC

Неактивен Ивайло

• Квантов електрон
  • Публикации: 147
  • Населено място: Троян
« Отговор #5 -: 29 Март, 2021, 12:03:41 »
аааа без гъгниви Мп3-ки......   но благодаря   :hi:   .....други идеи  :bravo: ?
                         Избираш си какъв формат искаш , аз предпочитам : WAV или WAVE е файлов формат за съхраняване на цифрово аудио, произведен от Майкрософт и IBM през 1991 г. Обикновено е използван за съхранение на некомпресирано аудио чрез импулсно-кодова модулация.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 274
  • Населено място: София
« Отговор #6 -: 21 Април, 2021, 19:22:42 »
Копирането на старите аудио CD-та сигурно не е голям проблем, но на последък ми попадат такива със защита (на авторски права) и PC не ги чете. Не съм установил какви са файловете, но експлорера не ги "вижда" по отделно, а като пакети, които са защитени срещу копиране. Такива копирам с AUDACITY, но трябва да се "изслушат" в реално време. След това запис в произволен формат, най често WAW. По-старите версии на AUDACITY имаха опция FLAC, но в последната го няма. За MP3 трябва допълнителен кодер LAME.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #7 -: 21 Април, 2021, 19:54:44 »
Гласувам за exact audio copy който ти е препоръчал колегата wladoo. Много добре се представя и наистина може да се постигне максимално близко до оригинала копие! Използвам изключително и само него.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен ingkunev

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 44
  • Населено място: Стара Загора
  • DIN-45500
« Отговор #8 -: 22 Април, 2021, 10:37:37 »
EZ CD Audio Converter /v1.0.8/
https://www.poikosoft.com
Много е добра, а и има интерфейс на Български.
:)

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1353
« Отговор #9 -: 22 Април, 2021, 10:49:11 »
Като допълнение, ето една много готина програмка, която изравнява нивото на всички MP3-ки в колекцията ти, така че като ги слушаш да не се налага постоянно да усилваш и намаляш: цък!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |