Май малко съм пестелив на думи ...
Захранването е ревизирано. Имаше няколко подути кондензатора, които бяха изпуснали електролит и като ги меря с всичкомера показват прекъснал или много извън нормите. Подменил съм ги всичките. За съжаление не намерих много качествени и с Low ESR за високочестотните места. За момента работи добре и всички напрежения са норма.
Относно EPROM-а DF1 - проверих ориентацията и позицията на монтаж - наред са. Със или без него виждам една и съща картина (за момента нямам монитор и използвам телевизор). Както и с включена клавиатура или без - пак същият образ.
С логически пробник и осцилоскоп проверих тактовият генератор, Ф0, Reset и няколко линии от адресната шина и шината за данни върху 6502 и ми изглеждат добре - има активност. След няколко секунди обаче шините замират - предполагам от не добре функциониращият EPROM DF1. Ф0 има такт от 1.015MHz, но с малко заоблен преден фронт. На клавиатурата светва червен светодиод като включа компютър. С бутона КИР мога да светна/изгася жълтият. MK + RST предизвиква правилен сигнал на Reset извода на 6502.
След 30-60 секунди работа на компютъра е невъзможно да се пипне EPROM-а DF1. За съжаление няма програматор и не мога да си запиша нов EPROM. Има ли някой от София, който да ми помогне (разбира се срещу заплащане) и да ми запише един.
Gabo - благодаря за линковете - доста неспасяеми неща са били възстановени с общи усилия.
TheHungry - благодаря за съвета - отново и отново проверявам тези неща.
Всякакви други съвети са добре дошли.