| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ремонт на Atari CX 2600  (Прочетена 2342 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен xborox

• Квантов електрон
  • Публикации: 329
  • Населено място: София
Ремонт на Atari CX 2600
« -: 20 Февруари, 2021, 14:55:21 »
Вчера най накрая извадих от килера една скъпа придобивка от ученическите години. Бях я купил на старо от съученик през 1993 година. Баща му беше моряк и я беше докарал някъде от чужбина.
Не е истина колко часове съм прекарал на това атари :D И си личи от състоянието му. Както и че от малък съм се правел на техник. Имах проблеми първо с жака на захранването, после с буксата, така че съм ги елимирал и съм ги заменил с конектор за тонколони  ??? Захранващият превключвател също е разбит и съм сложил на самия панел друг. Липсва и кабелът за сигнала. Помня, че го бях използвал за някакъв друг проект след време. Конекторът и на един от джойстиците не е ОК.
Дали някой от вас няма части за донор. До последно конзолата работеше перфектно и ми се иска отново да я подкарам. Ще трябва и приставка за композитен вход, че не ми се намират вече толкова стари телевизори!
Ще се радвам на всякакви идеи и съвети!

Неактивен kristov

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 70
  • Населено място: Polski Trymbesh
Re: Ремонт на Atari CX 2600
« Отговор #1 -: 20 Февруари, 2021, 18:45:29 »

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #2 -: 21 Февруари, 2021, 12:12:00 »
Какъв е изхода за сигнал в момента? ВЧ в метровия диапазон? Всеки съвременен телевизор ще го хване, няма ядове, друг е въпроса, че има някаква загуба на качество. Принципно композитен сигнал може да се изведе от преди модулатора, само може би ще му трябва някакво буфериране, но може и да не се наложи.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #3 -: 21 Февруари, 2021, 18:18:13 »
Мечтая си точно за тоя модел със 6те ръчки, аз имам следващият с 4, предполагам не го продаваш или разменвш  :blush:
Има модове за композитен, ама аз на твое място бих се опитал, да настроя RF модулатора. Нищо, че вече не е в оригинален вид, защото всичките модове изискват премахване на модулатора, което не е ок за автентичната (на Atari 2600 jr. може да се запази модулатора при мод, аз така сън си го наравил)

Неактивен xborox

• Квантов електрон
  • Публикации: 329
« Отговор #4 -: 22 Февруари, 2021, 20:06:43 »
Много мерси за информацията и съветите! Взех от базара една реплика. Надявам се буксите и копчетата са сходни и ще стане с леко преправяне. Когато го вкарам в работещо състояние, ще умувам и за модулатора. Но наистина предпочитам да го оставя в оригиналния вид :-)

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #5 -: 25 Ноември, 2021, 14:44:05 »
 :flag_of_truce: Тия дни и аз се сдобих със същият модел  :) купих го от базар.бг . Едната му ръчка беше изкъртена и я подмених от едно друго строшено атари дето имам. :master2:
РФа му е много задоволително качество . Ти така и не показа твоята картина как е

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
4 Отговора
4910 Прегледи
Последна публикация 19 Април, 2013, 17:21:30
от Георги Драмчев
5 Отговора
3196 Прегледи
Последна публикация 03 Август, 2016, 21:02:32
от FAMICOM_87
Atari 520ST

Започната от help40 Колекции

0 Отговора
1265 Прегледи
Последна публикация 16 Декември, 2021, 21:01:12
от help40
Atari 65XE

Започната от help40 Колекции

8 Отговора
1844 Прегледи
Последна публикация 08 Февруари, 2022, 05:54:50
от FAMICOM_87

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |