Иво,4 броя EL34 дават 100W без зор и напъване. Особено сега, когато тия лампи са "златни". Преди не бяха проблем, нови се харчеха по 8-10 кинта, сега на предложени 50 лева продавачите умират от смях! Има китайски, не знам стават ли, но всеки търси старото производство. Колкото до трафовете, аз също бих повторил трафа от схемата! Това са машини доказани във времето, сега гледам някакви поляци се пънат на пазара. Но MARSHAL само с емблемата на сандъците (както и FENDER, MESA, ОRANGE и още някои) предизвикват екстаз и възхищение! Така че адмирирам намерението на колегата да повтаря семата! Не погледнах кенотрона какъв е, ако е GZ34 ще го намериш много трудно. Но разбира се може да се замени той специално с 5Ц3С или нещо по-намираемо.В краен случай- диоди. очно тая схема в София навремето се правеше и се продадоха вероятно стотици усилватели! Дори имаше вариант на печатна платка, като айсторите твърдяха че платките били канадски!
Ама друг път! Лесен монтаж, не е като паяжината, разбира се. Това е от мен.
Да, сега погледнах схемата, оригинално е с диоди, така че кенотронни драми няма да има!
Я гледайте тук!
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=15772.msg116763;boardseen#new GZ34 за 30 кинта! Направо шестица от тото-то! Ролинг, ако съм на теб я грабвам веднага! Ако не е заминала вече....