| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: питане за индикаторна лампа  (Прочетена 1947 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
Re: питане за индикаторна лампа
« Отговор #15 -: 29 Януари, 2021, 12:39:45 »
Ето за 6п36с,ПЛ-500 ми се виждат по- хилави-по малък анод имат.
Този съм го тествал.Трафа е 8-10 квадрата.

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 368
« Отговор #16 -: 29 Януари, 2021, 15:41:59 »
Здравейте,
Ако питането за индикаторна лампа е актуално, мисля че никой от нас не може да го направи по-ефтино:
https://www.ebay.de/itm/1Set-Magic-Eye-Tube-6E2-EM84-VU-Meter-Audio-Level-Indicator-Board-6E2-tube-/362900812948
Изпитано е от мен и функционира без грешка.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #17 -: 29 Януари, 2021, 16:28:16 »
Хм, когато ми се наложи, ще я пробвам, ето схемата.
Благодаря Иване.
 :drinks:

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #18 -: 29 Януари, 2021, 20:17:46 »
Схема на индикатора лампа с обратна връзка не се влияе от входниятъ сигнал.
Не съм я тествал но е интересна.
Ако някой я изпробва може да сподели.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #19 -: 01 Февруари, 2021, 12:26:43 »
Здравейте,
ето как стана и кутията . В момета ,,показанията,, на индикаторната лампа се влиаят от силата на звука , което на мен лично не ми е проблем  :) За следващия ще опитам схемата по горе. Телефона не прави добър аудио запис , но надявам се горе долу се чува как звучи   :hi:  .

Терминала на трафа го покрих със капаче и горещ силикон(на последната снимка  се вижда ) , за момента се получи добре  :) .

За входовете , сложих жак 5ца и чинчове  за удобство . Намерих една разпробита ламарина която свърши супер работа за долния капак . Само някакви крачета трябва да му сложа - и е готов  :drinks:

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #20 -: 01 Февруари, 2021, 12:50:40 »
След като спомена, че анодното напрежение се получава безтрансформаторно, това означава, че входната сигнална маса няма галванично разделяне от мрежата. Това ми се струва доста опасно за експлоатация, дори в случай, че се вземат мерки винаги нулата на мрежата да се пада на корпуса. Помисли върху този въпрос, преди да си изгорил някой източник на сигнал, или да си си навредил.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #21 -: 01 Февруари, 2021, 13:08:50 »
Реално да , само изправителя осигурява защита . Стане ли нещо с него ще има -  :master2:  . Това за трансформатора не го знаех докато вече почти не бях завършил усилвателя  :) . Ще мисля някакво външно  развързващо захранване . Благодаря  :hi:

Сега като се замисля , няма ли някаква възможност самия входен сигнал да се развърже ? Така ще е много по лесно и пробема ще изчезне ...? Ще се поразровя за опции  :)
« Последна редакция: 01 Февруари, 2021, 13:19:31 от kortex »

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
  • Населено място: Варна
« Отговор #22 -: 01 Февруари, 2021, 17:23:17 »
Изправителят не дава никаква защита. Ако пък е с грец, тогава няма как и шасито да е свързано с 'нулата', както и да обърнеш щепсела, винаги на шаси излиза високо напрежение.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #23 -: 02 Февруари, 2021, 11:11:18 »
Може да се развърже и входния сигнал, задачата е по-проста до толкова до колкото ти трябват трансформатори с по-малки габаритни размери. Но по-трудно ще докараш достатъчно високо качество на сигнала. Естествено при това условие масата на усилвателя трябва да бъде изцяло изолирана от външния свят, подобно на ламповите телевизори без трансформатор.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |