Аз видях за пръв път такива кондензатори между 2006 и 2008 когато си купих поредния компютър. Но очевидно ги има още от 80-те
И аз ги гледах в телевизори от по новото поколение,интересно че на места съм ги срещал като полиестерни електролитни кондензатори,каквото и да означава това
Някаква китайска мода или продавач който не знае какво продава и като нормални електролитни кондензатори.
Гледах на Fujicon маркировката ,най отгоре CS или CK температурен код,под него стойността и на третия ред работно напрежение.Съответно 85 и 105 градуса.Друг производител Samwha,най горе е капацитета под него работно напрежение и най долу код за партидата.При Panasonic маркировката е като на Samwha.Явно няма задължителни условия.
Подири у тубата, Sega CD model 1
Там конкретно платката е от 1991 и не качествените им SMD електролитни кондери дето са им слагали са известни с протичането. Аз при ме е вече ги смених, няма смисъл да ти снимам. Като си неверник, виж из нета. А както каза автора на темата, че дори от 1989та иам такива SMD електролитни кондензатори, което говори че технологията е дори по-стара
Ти македонец ли си бре
тоя въпрос вече го изяснихме с digi2577 чети по горе.Успокой се малко