За HITACHI нищо не мога да кажа, нямам лични впечатления. Впрочем те са другата марка (освен SIEMENS) която ми е загадка- нищо друго като битова електроника с марката HITACHI на пазара няма, но едни от най-добрите строителни машини- големи и малки- от години са техни. За SAMSUNG и LG говорихме веднъж с един чоек, който е много навътре в нещата, просто професията му е такава и той обясни спада в качеството на матриците им основно с това, че акцента в производството и иновациите им преди години е прехвърлен в областта на комуникациите. Телефоните. Почти всеки келеш всяка година сменя лопатата в джоба си. И един телефон е с цената на един телевизор над средния (евтиния) клас. И като куп материали, и като вложен труд телефона е по-изгоден и за производство, и за каквото се сетим. LG скочиха на OLED матриците преди известно време, но надеждността им според хората от бранша е под средното ниво. Колега по-горе спомена в същия смисъл и PHILIPS. Ходил съм в МАКС Сервиз във Варна за един принтер преди години, повярвайте, над 90% от телевизорите в приемната бяха PHILIPS! А иначе когато работят са много добре като изображение! В дневната гледаме плазма PANSONIC. Koгато разкарах стария телевизор от хола, донесох от морето един обикновен PANASONIC за 500-600 лева 32" и още докато го подкарам жена ми вика "Ама той тоя изобщо не е като другия в дневната!". Ами не е, естествено. Десетина минути заигравки с настройките и го докарах горе- долу да се гледа човешки, но разликите между двата са очевадни. Сега синът ми търси за къщата си плазма- запазена и безпроблемно работеща. Другата опция е OLED, разбира се, но цените там са в пъти по-високи. Не съм гледал такъв, но всички казват че са на нивото на плазмите като качество.