Аз бих си задал на първо място въпроса кой телевизор е с най-качествена матрица, тъй като това създава основното усещане при експлоатацията. Да има добро предаване на цветовете и приличен ъгъл на видимост. Разбира се, втория много важен проблем е надеждността, защото каква е файдата ако се вижда прекрасно, а година след гаранцията сдаде багажа. Преди се носеха слухове, че матриците на EIZO ги правят Самсунг ли бяха, кои и че техните матрици били най-читави. По едно време пък LG се славеха с добри матрици и действително чисто субективно погледнато телевизорите им вадеха страхотен образ за цената си, но ми прави лошо впечатление, че като че не са много надеждни. Наблюдавам телевизорите по метростанциите в софийското метро от 2014-та насам, та доста от телевизорите които бяха LG им сдаде подсветката още в първите 3-4 години. Гледам ги телевизора работи, но подсветката не, и само като светкавица проблясва на 2-3 секунди. Та явно въпроса е сложен, и май наистина е трудно да се уцели читав телевизор с добро представяне особено в ниския ценови клас. И аз имам впечатления от лични познати, че PANASONIC са надеждни и безпроблемни.
А относно SMART не знам принципно поради някакви обективни причини ли държиш да бъде смарт? Защото аз разсъждавам, че колкото е по-опростен от към функционалност самия телевизор, толкова по-добре, но не знам в същност в момента на пазара изобщо има ли читави не-смарт телевизори.
Поздрави и успех и късмет в избора!