| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Какъв телевизор да си купя?  (Прочетена 10975 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
Какъв телевизор да си купя?
« -: 12 Декември, 2020, 17:44:06 »
Здравейте колеги. Планираме за Коледа, да си направим подарък: Смарт телевизор, 40-43 инча, и с цена до 600 лв. Бихте ли ме насочили към някоя марка? Има ли значение операционна система каква е, т. е. "Андроид" ли е най-добрата или това няма значение. Предварително благодаря  :drinks: .

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Какъв телевизор да си купя?
« Отговор #1 -: 12 Декември, 2020, 17:46:53 »
Валери ти нали знаеш че шаситата им ги правят два-три завода в целия свят :) Каквото и да си купиш от вътре или турчин или китаец те гледа :) Всичко зависи от ценовата категория и късмета.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #2 -: 12 Декември, 2020, 17:49:33 »
Така е Асене, но не мога да се ориентирам, искам да е утвърдена марка разбира се: Филипс, Сони, Телефункен, Панасоник, Самсунг...

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #3 -: 12 Декември, 2020, 17:54:29 »
Няма вече утвърдени марки,това са само търговски марки вече.Всичко е или Турция,континентален Китай или другия Китай.....Сингапур,Тайланд,Малайзия и т.н.Наскоро отварях един Самсунг сглобяван в Чехия.Вътре си пише навсякъде Made in P.R.C.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #5 -: 12 Декември, 2020, 18:02:46 »
Задаваш много интересен въпрос на който и аз искам да знам отговора защото и аз смятам да купувам нещо за гледане в хола.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 12 Декември, 2020, 18:04:59 »
Дано темата да послужи и на други колеги от форума.
 :drinks:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 12 Декември, 2020, 18:07:04 »
Надявам се някой да даде съвет за нещо което е купувал наскоро :drinks:
« Последна редакция: 12 Декември, 2020, 19:59:19 от lz2xl »

Неактивен soton

• Квантов електрон
  • Публикации: 398
« Отговор #8 -: 12 Декември, 2020, 18:21:33 »
И за телевизорите както и за колите има правило:важно е да е в гаранция!
0878640251

близо до София

Неактивен Петко

• Квантов електрон
  • Публикации: 445
  • Населено място: Чирпан
« Отговор #9 -: 12 Декември, 2020, 18:26:10 »
Колега мага да кажа от опит, все още истински са SAMSUNG  LG   PANASONIK  SONY  всичко друго е китай  турция, от евтините турските са по добри. Но според мен търси модел с 5 години гаранция. Писнало ми е да сменям диоди общо взето 2  3  месеца след гаранция и е готов за ремонт. А дали е андроид или линукс все тая. Тези ленти ми стигат за два месеца.        :drinks:   
Да добавя в зора са основно турски на VESTEL ,аз лично вестел ги харесвам че се оправят сравнително лесно.
« Последна редакция: 12 Декември, 2020, 18:36:45 от Петко »

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #10 -: 12 Декември, 2020, 18:56:08 »
Моя опит- с PANASONIC от много години нямам проблеми. Онзи ден свалих в гаража един кинескоп, не помня кога съм го купувал, но си работи. Просто взе да се пречка много и докарах от морето друг PANASONIC,купуван преди 6-7 години. Сега синът ми се оглежда, търсим читава плазма PANASONIC, има, но са в София, за съжаление. Другото, което може да се оцени като равностойно на плазмата е OLED, но..... цените започват от 3 000 лева. В последните години SONY се стегнаха и вадят много добри телевизори. SAMSUNG и LG не ща, лично мнение, въпреки че най-добрия монитор на времето (кинескоп) който съм виждал и който имах беше SAMSUNG,  а един телевизор LG GOLDEN EYE доста време беше така да се каже моя гордост. За останалите марки няма да коментирам, не ги и забелязвам. Много са ми интересни SIEMENS-фирмата продължава да е No1 в камара промишлени отрасли и в медицинската техника. Възможно ли е да правят и телевизори??? Хич не ми се вярва, по-скоро са продали марката ли, не знам.....
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен RETROTRONICS.info

• Квантов електрон
  • Публикации: 335
  • Населено място: София
« Отговор #11 -: 12 Декември, 2020, 20:45:19 »
Далеч от LG или Philips.

Бих изхождал от презумпцията, че с известна доза късмет ще се ползва в рамките на гаранционния срок без сериозни проблеми, а всичко след това си е чиста проба печалба от лотарията. Така че нищо скъпо.

Бих казал ТВ и смарт частта да са отделно - т.е. ТВ и ТВ Бокс. Така, ако едното се скапе или остарее морално, другото може да се ползва.

Телевизора да е FullHD (а не HD Ready или UHD).

Неактивен dido

• Квантов електрон
  • Публикации: 108
« Отговор #12 -: 12 Декември, 2020, 20:54:14 »
Вземи си това Хитачи от Зората за 499 лева без промоция и 445 лева на промоция и се наслаждавай. 4К...връзка с телефона и възпроизвежда перфектно 8GB блу рей филми без да сече...всички тунери включително сателитен....
Два купих такива и мисля още два да купя...цял ден работи нон стоп.
Ако имаш път към Севлиево мини да ги видиш.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #13 -: 12 Декември, 2020, 20:54:35 »
Аз бих си задал на първо място въпроса кой телевизор е с най-качествена матрица, тъй като това създава основното усещане при експлоатацията. Да има добро предаване на цветовете и приличен ъгъл на видимост. Разбира се, втория много важен проблем е надеждността, защото каква е файдата ако се вижда прекрасно, а година след гаранцията сдаде багажа. Преди се носеха слухове, че матриците на EIZO ги правят Самсунг ли бяха, кои и че техните матрици били най-читави. По едно време пък LG се славеха с добри матрици и действително чисто субективно погледнато телевизорите им вадеха страхотен образ за цената си, но ми прави лошо впечатление, че като че не са много надеждни. Наблюдавам телевизорите по метростанциите в софийското метро от 2014-та насам, та доста от телевизорите които бяха LG им сдаде подсветката още в първите 3-4 години. Гледам ги телевизора работи, но подсветката не, и само като светкавица проблясва на 2-3 секунди. Та явно въпроса е сложен, и май наистина е трудно да се уцели читав телевизор с добро представяне особено в ниския ценови клас. И аз имам впечатления от лични познати, че PANASONIC са надеждни и безпроблемни.
А относно SMART не знам принципно поради някакви обективни причини ли държиш да бъде смарт? Защото аз разсъждавам, че колкото е по-опростен от към функционалност самия телевизор, толкова по-добре, но не знам в същност в момента на пазара изобщо има ли читави не-смарт телевизори.
Поздрави и успех и късмет в избора!
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен dido

• Квантов електрон
  • Публикации: 108
« Отговор #14 -: 12 Декември, 2020, 21:08:47 »
Аз ще споделя как направих избора си на телевизор...имам телефон СамсунгS7age на който съм сложил филма Аватар блу рей 8GB големина. Отивам в Техномаркет и им казвам, че който телевизор се свържи с телефона ми и възпроизведе  филма Аватар без да сече и със звук тоест активни кодеци го купувам, но искам да има и сателитен тунер за да не слагам допълнителен сателитен приемник. Друго като условие не им поставих. И така от около 150 телевизора един Самсунг за 1500 лева ми възпроизведе филма без да сече, но звук нямаше...трябвало по новата версия да съм си купил на телевизора.
А аз искам да гледам 4К от Астрата и филми от телефона си.
От прехвалени марки, екрани и модели ми е писнало и се спрях на това Хитачи и 43" модел и 32" модел работят без забележки и са си с 2 години гаранции

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |