ами сега си събирам компютър по платките на сергей киселев ... и ми се взе акъла да го дърпам този тинол и да го "подавам" към поялника
ръката ми (пръстите) става цялата в точици от флюса ..или колофона ли е какво е там вътре ... който хвърчи явно
е то не е необходимо всеки ден да го използвам , например поялник за разпояване като имат хората не разпояват с него всеки ден , а само когато имат случай
виж колко "дупки" трябва да се запоят на снимката
та се замислих дали да не си взема или да си направя нещо такова ...
дали ако си взема частта от телоподаващо ще може да го движи тинола .. ето примерно това
сигурно ще опитам .... , ще взема поялника от първата снимка , защото неговата човка (тръбичката която подава тинола имам предвид) като гледам може да се сложи на обикновен поялник ....
ще взема и тази част от телоподаващото .... и така ще видим какво ще измайсторя накрая
но още се колебая , дали да взема готовото от втората снимка или да си правя свое
и то не вдъхва доверие като го гледам , самия поялник там е кофти , педал и аз имам .... а може и с копче някакво или сам да си направи човек педал
, поставката там не ми трябнва , в същност за подаващия механизъм и за тръбичката ще го взема , е да има и някаква електроника там ... в която може да се настрои скорост и дали да връща стъпка на зад след като спреш да подаваш ....
и се чудя имам ли време за такъв проект или да приправям китайския тоест да му сменя поялника , което ще стане много по-бързо ....
друг начин може би е да използвам подаващ механизъм от 3д принтер , за моя си поръчах желязен и сега пластмасовия който вървеше с принтера ще остане свободен ...
a това са ролки от оригинални тинолни автомати