| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Телевизор watson със счупена платка  (Прочетена 4373 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Телевизор watson със счупена платка
« -: 01 Декември, 2020, 16:51:37 »
Този телевизор ми е придобивка от едно курортно градче.Оставен на улицата и бая поначупен.За мен е добра занимавка през дългите зимни вечери.Проблема е че има отчупено парче от платката.Нямаше да е проблем но платката не съответства напълно на схемата.Молбата ми е ако някой има такова шаси,да напише какви елементи има на липсващото парче платка.Телевизора е Watson FA5440 с платка 11AK19Y11.Ако го снима- добре.Ако снима страна спойки-още по добре.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
Re: Телевизор watson със счупена платка
« Отговор #1 -: 01 Декември, 2020, 20:04:06 »
Здравей, по добър вариант е да проследиш схемата как са връзките. При руснаците го има шасито но точно пистите не се виждат добре.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 01 Декември, 2020, 20:37:25 »
Аз от там изтеглих схемата но има разлика с действителността.По схема след извод 4 на ТХО има един делител от два резистора и един донастройващ потенциометър.Тук резистори 625 И 627 не са поставени и след това е отчупеното

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 801
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 01 Декември, 2020, 21:08:20 »
Имам 11АК19 но не знам коя модификация е. До колкото си спомням от преди 6 години беше от същия телевизор. Ако не ви трябва спешно ще изчакате малко да го намеря и ще го снимам.
« Последна редакция: 01 Декември, 2020, 21:22:12 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 01 Декември, 2020, 21:28:55 »
Ще изчакам,благодаря

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #5 -: 01 Декември, 2020, 23:25:24 »
 :crazy:  По-разумно е да му смъкнеш каквото сметнеш за ценно и да го засилиш за скрап. Намери си някой хубав ретро ценен телевизор за ремонт :)  :master2:

Неактивен NHB

• Квантов генератор
  • Публикации: 913
  • Населено място: Варна
« Отговор #6 -: 02 Декември, 2020, 09:01:13 »
Схемата си е тази. Елементите, които при теб не са наситени, на схемата са дадени със звезда. Когато не са наситени, се слага мост - S604. При теб мостът е сложен...

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 03 Декември, 2020, 09:50:15 »
 :crazy:  По-разумно е да му смъкнеш каквото сметнеш за ценно и да го засилиш за скрап. Намери си някой хубав ретро ценен телевизор за ремонт :)  :master2:

Това може да го напише човек който и понятие си няма от техника. На тия по старите модели телевизори има програмируем контролер с аналогови изходи. На първи канал на дистанционното (1 банд) ми включва електрическа печка! На втори канал на дистанционното друг консуматор. Има възможност за включване на най различни електроуреди с дистанционно! Защо трябва да го правя като го има готово! Електрониката е универсална наука. Това важи особено за тези където ги изхвърлят тези телевизори и въобще си нямат понятие какво може да се направи от тях...

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #8 -: 03 Декември, 2020, 21:12:49 »
Прав е колегата NHB като ме насочи към мостчетата.В тях е номера.Всъщност на отчупеното парче не е имало никакви елементи.Затова се е отчупило и изчезнало при нанесените удари.Много ми е студено помещението и не ми се влиза в него сега.Влизам за малко,клъввам по нещичко и се качвам горе на топло.Хубавото е ,че не се налага всеки път да раздигам заради женски амбиции.Затова помещението не е за снимане на снимка и за хвалене.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #9 -: 03 Декември, 2020, 21:18:56 »

Това може да го напише човек който и понятие си няма от техника. На тия по старите модели телевизори има програмируем контролер с аналогови изходи. На първи канал на дистанционното (1 банд) ми включва електрическа печка! На втори канал на дистанционното друг консуматор. Има възможност за включване на най различни електроуреди с дистанционно! Защо трябва да го правя като го има готово! Електрониката е универсална наука. Това важи особено за тези където ги изхвърлят тези телевизори и въобще си нямат понятие какво може да се направи от тях...

За такова префасонорсне си струва, да се прави лии друго, но за ползване като телевизор, едва ли има файда, сигурно кинескопът му е заминал

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #10 -: 03 Декември, 2020, 21:42:05 »
Днес един PANASONIC 21AP1 пое към вечните ТВ полета. Гледах го с тъга, но просто нямам какво а го правя. WATSON като от темата преди годин засилих за ХИТРИНО след взрива на цистерните в селото. Защо пиша всичко това. WATSON-a се оказа най-добрия телевизор с кинескоп който съм гледал и имал! Нека колегата си го възстанови и му се порадва. Телевизор, който купих от МЕТРО за парите, които имах в джоба си- под 300 кинта по спомен и принуден от обстоятелствата. И досега твърдя, че това е най- добрия телевизор, който съм купувал след 37 " плазма PANASONIC, която и в момена работи и която занищо на света не бих заменил. Та това е за WATSON-a.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
« Отговор #11 -: 04 Декември, 2020, 09:28:23 »
Разбира се ,че тоя телевизор няма да го ползвам.Но тръпката е да /явно фамиком87 не я е изпитал/ възстановиш нещо отречено да видиш състоянието на кинескопа.Не мога да ти го обясня!Разбира се ,че ще отиде подарък ,както много други.Интересни ми са тия екземпляри,които нищо не разбират от техника,но надвиват над някое изделие като го счупят.Забелязали ли сте ,че повечето не работеща  изхвърлена техника е зверски начупена."Кой е по-силния,а"
     Село Хитрино ми е родното място.               

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #12 -: 04 Декември, 2020, 15:13:52 »
Разбирам го това чувство, правил съм си разни проектчета и съм поправял разни бракми, но така а и не съм ги ползвал после. Само събират прах. Има и разни счупени дето не мога да поправя, но ми е жал да хвърля и ги държа за части (елементи).
Ама ако нещото е буквално безнадеждно счупено (пластмасата) и изглежда зле, дори не се захващам с него. :master2:
Не съм гуро особенно в телевизорите, ама чак пък да не разбирам от техника....  :shok:

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #13 -: 04 Декември, 2020, 15:52:33 »
Затова и писах снощи- PANASONIC-a влезе в гаража, но за не повече от 10-15 дни, докато се възстановя. Имам още десетина броя, събирани заради чарковете и кой знае още какво. Всичко ще заминава, за съжаление. Нищо вече не ми трябва, само още малко здраве и спокойствие. Като се затопли, ще понаснимам, ако някой скочи до Провадия- ще товари и със здраве. Ако не- ами майната му!Телевизори да искаш, боклуци със каруци...... Това е.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
« Отговор #14 -: 04 Декември, 2020, 19:40:53 »
По принцип електроника никога не се изхвърля! Да ви опиша колко ценни неща има на едно такова шаси: Там има едно драйверно трансформаторче преди крайния транзистор което в някой телевизори е нисковолтово, та с това трансформаторче се прави елементарен тестер за измерване на транзистори в динамичен режим, без да се свалят транзисторите от платката! Иначе като ги мериш с мултицет преходите изглеждат здрави. Транзистора на платката се включва с три проводника към трансформаторчето и изпълнява функция на елементарен блокинг-генератор. Друго приложение: Наскоро търсих NE555 да си направя един генератор с него. Оказа се че го имам на една платка от монитор. Изрязах платката със схемата и всичките периферни елементи около нея. Режа я с тънък лист от китайска ножовка. Друго приложение: Намерих един изхвърлен 32" телевизор с консумация написана на капака 130W. Изрязах от шасито цялото импулсно захранване. Сега на работната маса имам 5V.12V.24V. 130V. Освен това захранването е със защита! Да не говорим че от свалените елементи от такива шасита си попълних цялата колекция от резистори, кондензатори, и др. Там има също и стабилитрони за най различни напрежения! Стабилизатори и др. Направих си и елементарния тест за измерване на оптрони с двата светодиода. Сега имам резистори от всеки един стандарт и то с различни мощности, включително и мощни керамични. Има някой "ТХО" които във всички магазини пише "изчерпани" а по шаситата ги имам. Малко за кутиите: от предната рамка на кутията като изхвърлиш кинескопа ти остават две колонки с високоговорители, Изрязвам ги с ножовка и ги вграждам някъде колонките. Сега ще ги вграждам в една врата. Предния панел с бутоните също го изрязвам той ми служи за управление на различни устройства и процеси. Ама за да ги направи тези неща човек трябва да гледа малко над материята! И накрая ще напиша какво казаха по "Дикавъри" Това за едни което е "боклук" за други е цяло "богатсво".
« Последна редакция: 04 Декември, 2020, 20:11:06 от GRIDLIC »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
5 Отговора
3878 Прегледи
Последна публикация 02 Май, 2014, 13:13:10
от eset2
3 Отговора
2069 Прегледи
Последна публикация 14 Февруари, 2019, 22:11:00
от rolling_heads
10 Отговора
2975 Прегледи
Последна публикация 11 Декември, 2019, 13:07:57
от Strange
1 Отговора
1606 Прегледи
Последна публикация 04 Декември, 2020, 18:25:35
от rkounev

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |