Днес от битака - siemens super G63 .Това е най добре звучащото лампово радио което съм чувал през живота си . В кутията има 5 високоговорителя (Един нискочестотен , два средночестотни и две пищялки )
Първоначално доста се замислих дали да го взема , понеже ми се видя че няма захранващ траф , но се оказа че е наблъскан и не се вижда много много
За 25 абсурд , ама за 27 лева го даде човека
Всичко е напълно оригинално , жалко само че едната лампа беше счупена и я смених . Оригиналния филтърен кондензатор започна да изхвърля съдържанието си след 5 часа работа , и го смених и него . Ето това радио сега заслужава качествена реставрация
Даже и крайната лампа EL84 си е на сименс .
Позакърпих и задния капак . Не е кой знае какво , но е по добре от каквото беше . Хитра работа , даже не е нужно да се сваля напълно за да се обслужва , махат се само горните винтове и капака се сгъва на две . Страхотна сглобка , няма ръжда ... УКВ обхвата е от 88 до 100 мегахерца , почти всички модерни станции хваща . Доволен съм , ще си го слушам редовно
Нещото , което ме учуди , е че на лирата и трябва 20 метра кабел да хване 5 станции . Сименса хваща всичко перфектно чисто само с вътрешната антена ...