При мене остава...
Пробвах всикчи лампи с други, не е от лампа.
Брума го има на грамофонен вход , та изключваме приемника като причина.
Брума изчезва като намаля от потенциометъра за звука.
Брума изчезва като Разкзча анода на ЕЦ92....
Понеже нямам друга ец92, махнаха я изложих 6ж5п, понеже е на 7 крака цокъл- никъв брум, ама ниско усилване , щото изка 200к аноден реазистор поради голямото вътрешно съпротивление- не става.
СЛжих 9 пинов цокъл и Боднах ецц85, която я водят Двоен наследник на ец92.( същите характеристики по пдф)
Ама брума се върна с нея....
Мясля да пробвам да вкарам Вход директно на решетката на Еабц80, и така да реша проблема, като изключвам анодно сехмата на ец92 с це/ка ключе...
Още не съм се пробвал да разкарам кабела с ключа каато коелгата го е направил с ширрмован ,ама ме съмняв ад аима някакъв ефект, при мен е екранирано яко с капаче върху лампата и едва ли той е причината...
Тая олимпия ми разказа играта...
Проблема не е и от платката на еквилайзера. тя е на цокъл, вадя я , брума остава, значи е от ЕЦ92....
Като с епогледне схемата , май проблема си е в тия олимпии заводски, Яко противобрумни мерки са взимани около ец92, имах даже екраниран кондер, д ане говориме, з аалуминиевия екран итн...
Извадих кабелите от це/ка ключа за 220, които минават покрай ец92, далече от нея... ама 0 ефект, явно колегата по-горе е видял ефект по метода на плацебо-то.
Брума се вляе силно то позициятя на щепсела в контакта... При еднта е по тих при обратната е максимален.
ДА допълня, за брум се слуша САМо ,на грамофонен вход, с усилен на макс потенциометър на звука...