Струва ми се, че питащият не е подготвен да разбере съветите, които му се дават.
Първо, никак не е ясно дали ТХО е дефектирало, дали резонансните кондензатори или пък отклонителната система. И така изброените неща никак не покриват възможните причини за това, което се случва. Още, струва ми се, че питащият не се опитва да поправи сам телевизора и повтаря думите на някой, който му е казал какво си мисли, че е дефектно...
Ще опитам да дам някои указания. Но няма как да науча някой на занаята да открива дефекти в телевизори с кинескопи да ги отстранява само с едно или няколко мнения в тема за ремонт. Тук трябват системни знания и практически опит...
Първо, трябва да сме сигурни, че крайният транзистор се управлява правилно. Ако не се управлява правилно, може да изгори за секунда при напълно изправна силова част. От фрагмента от схемата се вижда, че драйверът е трансформаторен. При този вариант вероятността за неизправност там е минимална, но аз бих измерил честотата на управляващите импулси. Имал съм случаи, когато честотата е в пъти по-ниска от нормалната. Обикновено причината е дефектен пиезокерамичен резонатор на опорния генератор за развивките - такива са примерно CXA1213, но и други чипове такива има. Не знам как е в този телевизор, не ми се търси схема, особено като виждам, че авторът я има и просто може да качи линк.
Ако управляващите импулси са нормални - с правилна честота, коефициент на запълване 50-70% и ток през базата в момента на превключване примерно 0.5А, тогава трябва да се види резонансния процес. За целта ХО трябва да се захрани, но с по-малък ток, за да се предпази транзисторът от изгаряне. Како каза GRIDLIC, един от простите начини е с лампа, последователно на захранването на ХО. Но е нужно по-подробно обяснение... Ако има малък резистор последователно на захранването, може да го махнем и на негово място да свържем лампата. Ако няма, може да прекъснем пистата на захранването. Ако в куплунга на отклонителната система има мост, който прекъсва захранването при изваден куплунг, свързваме лампата на мястото на моста. НО!!! Между крака на ТХО, на който се подава захранването и маса, трябва да се свърже кондензатор поне един микрофарад, за да бъде филтрирано захранването след лампата, ако няма такъв кондензатор след нея в схемата.
Ако телевизорът е изправен, при такова включване лампата ще свети слабо и ще има опит за поява на растер, ще се вдигне някакво високо напрежение. С осцилоскоп ще се види нормален резонансен процес.
Ако има някакво късо съединение (каквото се очаква с най-голяма вероятност в случая), лампата ще свети почти както при захранване директно със захранващото за ХО напрежение. С осцилоскоп ще се наблюдават странни многовърхови криви.
Късото съединение може да е на различни места и трябва да се търси. Трябва да се разкачат всички външни вериги свързани с ТХО, освен първичната, и да се проверят всички елементи в нея. Може да се откачи отклонителната система за проба, но тогава обратният ход от 11-13 микросекунди става примерно 30, а височината на импулса на колектора от 1000В става примерно 300. Но ако се види нормален синусоидален импулс, това доказва дефект в отклонителната система. В най-добрия случай късото съединение ще се окаже в някоя вторична верига, примерно изгоряло вертикално отклонрение или диода на изправителя за захранването му...