Pichaga933 ако ти трябват механични части мисля, че имам 2-3 флопита, които още не съм изхвърлил. Иначе имам платки от флопита доста, че изхвърлих поне 10-15. Даже не помня дали им свалих стъпковите мотори. Ако ти трябва нещо - свиркай. Иначе ако адаша не е успял да го накара да го приведе в 100% работно състояние, смятай, че никой не може!!! Аз моите ги намалих до 1-2 с контролерите за 8Д, които заминаха за Англия и Испания.
gabo за bootzero става въпрос, да. 100-ина лева му искат наистина, но си решаваш проблемите с флопитата дългосрочно. А като се има предвид, че да си вкараш от ибей някое оригинално флопи ще ти е пак 70-100 кинта и нещата стават на кантар. То навремето това нещо беше започнато заради 8Д, че да му се върже 3.5" флопи (което и вероятно ще покажа). Главно заради дефицита на 5.25" дискети.
По отношение на флопитата - по-големи боклуци от чирпанските едва ли някога са правени. Обаче имат нещо ценно - стъпковия мотор им е същия ИЗОТ, който се използва и в Робко 01. Така, че ако ги хвърляш не забравяй да им свалиш моторите.