Последно развитие по 8А правеца ми.
Та след като Георги го беше оправил и си бачкаше перфектно реших да го преместя в една оригиналан пласмасова кутия от 8S
Та след като преместих дъното и захранването в кутията и вързах клавиатурата заработи супер.
Но в някакъв момент почна да губи картина.
С наместване на кабела( композитния беше запоен за дъното) картината почна да с е появява от време на време, докато в еди нмомент изкара случайни цифри по екрана- оказа се, че съм окъсил видео композитен сигнал към маса...
В последствие премести хабела на пиновете с конекторче и картината не изчезваше ама късно, нявсякъде хвърляще символи по екрана... РЕших, че съм утрепал пак чипсета.
Закупих см630 и 632, което подобри малко работата, след подмяната им пона да тръгва компа с надписа правец, но винаги изписваки 2 реда символи самичък, но поне не бяха разхвърлями навсякъде по екрана , като в началото.
СМеих и см631( свалих го с пистолет за горещ въздух от едно дъно 8c, което мъчих но не тръгна) и този проблем изчезна.
Но забелязах че има друг проблем. :При пускане : за секунда сетва целия екран запълнен със някакви символи и после се показва надписа Правец: с чакащ курсор за въвеждане от клавиатурата.
Нямаше да ми е проблем това ако , не се оказа, че компа не иска да направи софт рестартиране с комбинация от клавиатурата или да прекрати всички изпълнявани програми или да с еинициализира, абе не работят клавишните комбинации иначе клавиатурата си пише без проблем...
смених и см633, без промяна.
ДА неби да иска някаква команда, че да изисти, тоя екран дето присветва в началаото или има няъде проблем?
ДА не би см631 дето го подмених също да не е читав?
Като забода флопи контролер, стартира с надписа "правец" , но не показва курсора за въвеждане от клавиатурата и не пише при въвеждане.
Същия флопи контролер като го забода на работещия 8с изестно време изписва 8 битови цифрови комкбинации и като му дам Софт ресет комбинация , стига до надписа " правец" без възможност за въвеждане, както и при 8А- то.
КАто закача флопи, то почва да търси после само върти постоянно... Нямам читаво флопи, което д а може д а прочете от дискета в момента, но проблема явно е в контролера...