| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ремонт на стара алармена система  (Прочетена 409 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен DVS

• Квантов електрон
  • Публикации: 141
  • Населено място: София
Ремонт на стара алармена система
« -: 22 Август, 2020, 09:36:42 »
Не съм се занимавал с аларми и ми попадна някаква стара марка BG-2L, която искам да ремонтирам. Тя може и да си работи, но не съм я включвал още. Няма информация за нея в интернет.
На основната платка няма клеми TAMPER, както има на датчиците и предполагам, че трябва да се свържат последователно на N.C. и С във всеки датчик. Сигурно могат да останат несвързани или по-скоро окъсени вътре в датчика. TAMPER следи за целостта на линията към датчиците.
SIR – вероятно управлява външна сирена
CTR – вероятно за управление на външно устройство, например дайлер
Проблемът ми механичният ключ – не знам за какво служи? Има и скъсани кабели към него, както се вижда на снимката. Свързването му, предполагам, е към съответните обозначени клеми: GND, 12 V и AP ( не знам какво означава това съкращение и за какво служи  входът).
Изходите NC и NO от ключа, към съответните изводи на платката NC и NO ли се свързват или последователно през  N.C. и С на  датчиците?
Преди да започна да ги свързвам и пробвам  хаотично, някой може ли да подскаже :- )

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |