Стойноста му е толкова, за колкото успееш да го купиш. Едва ли някой ще ти каже точната себестойност.
По важното е, дали няма да успееш да замениш трафа с импулсно захранване. Не зная за какво устройство става дума, но ако е възможно се пробвай. Освен това масо-габаритните показатели ще бъдат по-добри.
Ако не е тайна, дай повечко информация, да те насоча в някаква посока.
Не е тайна :-)
Един нагревател 0.5 ома, трябва да се нагрява до 310 градуса за 2-4 секунди. После следва пауза от 10 - 15 секунди и отново се нагрява. Няма да показвам изчисленията, приемете, че са направени и от практически опит е установено, че променливо напрежение 24 волта за 2-4 секунди нагряват този нагревател до необходимата температура. Не става въпрос за трансформатор, който работи в непрекъснат режим, а по-скоро в някакъв „импулсен“ режим, който може да се опише като режим на к.с., но за 4-5 секунди.
Пробвал съм с фабрични импулсни захранвания, но проблемът е, че веднага им се включва защитата при този товар, което е нормално. Сега гледам някакво импулсно захранване, без защита – един руснак си е направил поялник, което си е направо режим к.с. Целта ми е да направя нещо подобно, ако не успея сам да си правя трансформаторите. Нямам кой знае какъв опит с импулните захранвания.
Който се занимава с реален бизнес ще ме разбере. Клиентите кимат разбиращо, когато им говориш за качеството и колко е важно то, и че евтиното излиза по-скъпо, но накрая ти казват … ама много ни е скъпо, може ли за еди-колко си лева и т.н. :-)
P.S. Оспамих темата, за което се извинявам. Модераторът да трие смело писанията ми, няма да се сърдя. Всички знаем за проблема "цена - качеството" и ако си купувахме само качествни стоки, сега по улиците щеше да има само нови коли Мерцедес и Волво, а в тях манекенки : -) Нека да не бъркаме реалния живот с мечтите!