| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Радиопредавателна станция "Видин"  (Прочетена 29175 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3598
  • Населено място: Варна
Re: Радиопредавателна станция "Видин"
« Отговор #210 -: 24 Февруари, 2025, 17:00:52 »
При мен във Варна се чува слабо само вечер не всеки път.

Неактивен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 358
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
« Отговор #211 -: 24 Февруари, 2025, 18:19:16 »
Току-що пробвах при мен: със самоделно портативно СВ радио (АМ-частта на CXA1191M), с дребна феритна аненка, на -1 м (в полу-маза) радиостанция "Хоризонт" се чува много добре. QTH: Силистра.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #212 -: 24 Февруари, 2025, 18:50:04 »
Не се чува тука,радиоприемник Alba https://www.radiomuseum.org/r/balcombe_alba_7_transistor_radio_2.html

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 581
  • Населено място: Плевен
« Отговор #213 -: 25 Февруари, 2025, 13:07:37 »
При мен във Варна се чува слабо само вечер не всеки път.
Благодаря за рапорта.По принцип само аз имам интерес максимално към този предавател и съм любопитен освен че не е се приема във Варна къде другате не се приема

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #214 -: 25 Февруари, 2025, 22:45:20 »
Тази вечер пробвах,на ВЕФ206 и на Албата се чува много добре,дори се учудих.Май ще взема утре по малкото радио на работа да видя как ще се чува през деня :good:

Неактивен bxd

• Квантов електрон
  • Публикации: 280
  • Населено място: София
« Отговор #215 -: 03 Март, 2025, 17:42:47 »
... Надали има някой от форума който ще слуша постоянно БНР и то пък на средни вълни независимо в коя точка ще се намира.
Има :) Аз редовно слушам Хоризонт на СВ преди лягане на една Ригонда. Комбинацията от топлото осветление на скалата, лекия фонов шум (наистина не знам как така, но близо до Орлов мост където съм, се чува почти без смущения) и приглушения тембър ми действат отпускащо и приспвино. Освен това ми харесват музикалните предавания преди полунощ, а и нощния хоризонт, който понякога също хващам.
*** Търся: Telefunken 664WK *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W *** Чакащи реставрация: <<няма>> :( ***

Неактивен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 358
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
« Отговор #216 -: 09 Март, 2025, 12:16:00 »
Със същия портативен СВ приемник с феритна антенa "Хоризонт" се чува изненадващо добре и по обяд. Почти комфортно радиоприемане. Слушах обедните новини :).

Неактивен navi

• Квантов електрон
  • Публикации: 371
« Отговор #217 -: 09 Март, 2025, 14:13:35 »
Здравейте, Радио Видин се чува от Хановер вечер целогодишно на два-три метра жица за антена. Има смущения, но се чува. От Берлин се хваща много рядко и с ужасни смущения с 15 м антена. На ферит не се хваща изибщо. Разбира се смога, антената и разположението си казват думата също, но е странно, че на изток риентирано радио се чува така. Като шътувам с колата до Ниш хващам и СВ и УКВ и после край.
Приятелски Поздрав!
Иван

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 581
  • Населено място: Плевен
« Отговор #218 -: 16 Март, 2025, 19:45:37 »
Радио Видин или Хоризонт?Вечерно и нощно време в град Тамбов/Русия се приема много добре без фадинг и смущение.В Унгария и Германия е нормално слабото приемане заради противоположността на сигнала

Неактивен lz3sf

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 67
  • Населено място: Чужбина
« Отговор #219 -: 18 Март, 2025, 10:06:32 »
Радио Видин или Хоризонт?Вечерно и нощно време в град Тамбов/Русия се приема много добре без фадинг и смущение.В Унгария и Германия е нормално слабото приемане заради противоположността на сигнала

Здравейте,
Вечерно време, когато прохождението за далеч е в посока Изток - няма проблеми да се чува в Европа. Рано сутрин докато има прохождение все още за Изток, също не е проблем, макар че има и фадинг, при завъртането на прохождението в посока Запад. В един момент, когато Слънцето се вдигне достатъчно на Изток, фадинга става много голям и почва да се чува основно испанското радио на същата честота. Така че, в зависомост коя част на ноща, радиото се чува без проблем. Е, трябват и антени. За това е писано достатъчно във форума. И не, обикновено 2м или 15м жица не са точно антени за слушане на радио извън България в гъсто населени райони.

Поздрави,
lz3sf

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
11046 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
26011 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо
12 Отговора
11314 Прегледи
Последна публикация 09 Октомври, 2017, 01:31:32
от GRIDLIC
3 Отговора
6574 Прегледи
Последна публикация 12 Декември, 2018, 20:27:39
от GRIDLIC
1 Отговора
4810 Прегледи
Последна публикация 10 Октомври, 2020, 00:47:41
от GRIDLIC

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - 2025 Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |