На тези КВ обхвати няма ограничение за далечината на свръзката, поне с този приемник няма. Едва ли Царство България ще се е занимавало с "износ на революции", по това време не е имало революция и в царството. Тогава най-напредналата държава в региона е била Аржентина, но къде е било радиото незнам.
Претърсвал съм колекционерски сайтове с "metal case SW tube receiver", "tube portable military receivers" и др. подобни, но не откривам дори отчасти приличащи на него (в интернета има и доста голяма доза късмет или липса на такъв).
Чувствителността му е съизмерима с тази на "Селена" дори с тези, явно остарели лампи (те, дори да не работят, по малко губят вакуум), но е по-селективен или така изглежда заради разтегнатите обхвати на руския апарат. Има подобни любителски схеми на супери с решетъчен детектор (например, в изданието "Млад радиолюбител" от 1956г.) но нямат настроен ВЧУ. Особено интересно е регулирането на обратната връзка с потенциометър в захранването, който регулира едновременно ПОВ на регенератора и усилването по МЧ и ВЧ чрез напрежението на вторите решетки на МЧУ и ВЧУ, като регулиращата верига не носи сигнал и няма паразитни (вредни) ОВ. Ако беше лампов апарат с нормални размери, бих се хванал да "сваля" схемата на радиото, но при този монтаж, не е възможно без жестоко разглобяване, което граничи с унищожението му. В него няма електролитни кондензатори (такива има в захранването, проверих ги, добри са), само книжни и някои от тях (прехвърлящи) са сменени. Имам съмнения и за една от бобините (осцилаторната), че не е оригинална, но достъпа до нея е силно затруднен. Въпреки това, скалата е точна, т.е. ако е имало намеса, то тя е била грамотна.
Поставеният въпрос от първия ми пост остава открит - търси се някаква информация.