| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: DIE HARD - Дървояд!  (Прочетена 2783 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Nprod

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 82
  • Населено място: София
Re: DIE HARD - Дървояд!
« Отговор #15 -: 09 Юли, 2020, 00:15:19 »
Помня, че имаше едно Бохемит, което се инжектира директно в дървото където се намира дървояда. Но според мен няма смисъл в това занимание - тъй или иначе дървото вече е станало на прах отвътре и ако нямаше антикварна стойност щеше да си е за хвърляне. Ако бях аз, бих се опирал да изчопля мястото и да извадя дървояда с клещи. Примерно от вътрешната страна на уреда където няма да се вижда, така че да се запази фурнира отвън. После кухината може да се запълни с епоксидна смола или нещо подобно.

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 12 Юли, 2020, 23:18:26 »
   Ползвал съм Бохемит,супер ефикасно. Нанася се с четка или с пулверизатор,на водна основа е, добре попива и съхне бързо.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #17 -: 13 Юли, 2020, 00:02:18 »
 :hi:  ще то пробвам :drinks:

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #18 -: 13 Юли, 2020, 23:46:50 »
Вариантите са два. В микровълнова фурна дървенията без метал по нея ако позволява. По опасния начин с магнитрон от разглобена микровълнова облъчваш мястото където скърца гадината. Втория по-достъпен начин е във фурната на 50гр. като погрееш половин час от жегата ще пукне, но до колко е добре за дървенията и лепилата по нея не знам. Сега се сетих и за друг начин с ток. Взимаш някой стар цветен телевизор  30Кв ТХО и си правиш две плочки от ламарина. едната залепяш от вътрешната страна на кутията другата на срещуположната страна. Като му пуснеш от ТХО-то 30Кв. няма начин да оцелее гадината. Ако не свисти високото навлажняваш от едната страна кутията да тече по хубаво тока.
Е па друго не се сещам. ??? :--- 8)
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен runner

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 9
  • Населено място: Варна
« Отговор #19 -: 05 Август, 2020, 02:05:15 »
Няма ли да е ефективно ако се използва ниска температура? Примерно, кутията да е за няколко дни във фризер. Това някой пробвал ли го е? Все пак гадината не е от Марс! Аз лично нямам опит с тях.
LZ2RUN
73!

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #20 -: 05 Август, 2020, 10:42:18 »
Не е добра идея във фризер ... Ао има дори и малко количество влага (което е нормално за дърво) при разширението на замръзването ще започнат да се разпадат шперплатите и навсякъде където има лепило... Аз лично,където има дървояд мажа с газ за горене(осветление)... Нямам оплаквания,всичко измира  :good:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |