| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: DIE HARD - Дървояд!  (Прочетена 2782 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
DIE HARD - Дървояд!
« -: 07 Юли, 2020, 16:03:26 »
Колеги, дайте идея как да се справя с дървояд хрупаш от дървената кутия на радио Менде .
Пробвах да го изчопля с тел в  дупка от която излизат дървесен прах, но не стана .
Купих малка спринцовка и впръсках  разредена с вода отрова за хлебарки, после впръсквах и газ за осветление -без ефект.
Сега съм решил  да взема аерозолен спрей РАЙД ,да  увия що годе херметично радиото в полиетиленов чувал и да впръскам спрея вътре създавайки газова камера за дървояда.
Дървояда явно е нараснал кат тегло щото го  чувам как гризе,а в стаята имам и други радия от колекцията ми - страх ме е да не се размножи  дге :hi:

Неактивен Ивайло

• Квантов електрон
  • Публикации: 147
  • Населено място: Троян
Re: DIE HARD - Дървояд!
« Отговор #1 -: 07 Юли, 2020, 16:10:52 »
Много плътен филм от лак по цялата повърхност или отработено масло ! Имах го този проблем пробвах какво ли не и накрая само маслото спаси работата. То тази гъсеница не диша почти та ако щеш и във вана с отрова да я оставиш няма да умре. Сега се замислям за за някакво много силно индуктивно лъчение от сорта на индукционен котлон дали няма да го опече или пък в микровълнова !

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #2 -: 07 Юли, 2020, 16:16:32 »
Опитай с дизел (нафта). Навремето един паркет почти го спасих така. Е, изяденото си остана, но гадините се споминаха. По твоя почин- със спринцовка пълниш в дупките докато спре да поема или докато текне от някоя друга дупка.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
« Отговор #3 -: 07 Юли, 2020, 16:18:06 »
Пробвай да впръскаш коресилин.   :---
Timeo Danaos et dona ferentes...

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 07 Юли, 2020, 16:26:13 »
Дупките са десетина, и са криви,при опит за впръскване в тях влиза малко от течността и не  ще повече. Радиото не  е  голямо,сега прочетох  че температура над  60гр.Ц убива  дървояда , ако го сложа в 200литров   варел и с печка духалка или пистолет за горещ въздух създам  общообемна температура 80-100 градуса за няколко часа дали няма да го уморя!?

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 07 Юли, 2020, 16:34:59 »
Ивайло  - Много плътен филм от лак по цялата повърхност или отработено масло !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Радиото отвън е с плътен слой качествен лак/не е на водна основа/ ,  отвътре не е лакирано , но явно дървояда предпочита  да излиза отвън през лака отвреме на време, определено местообитанието му е между  вътрешната и външната повърхност дълбоко в дървото и едва ли ще го прогоня с мазане отвътре по повърхността :hi:

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
« Отговор #6 -: 07 Юли, 2020, 17:23:14 »
Дупките са десетина, и са криви,при опит за впръскване в тях влиза малко от течността и не  ще повече. Радиото не  е  голямо,сега прочетох  че температура над  60гр.Ц убива  дървояда , ако го сложа в 200литров   варел и с печка духалка или пистолет за горещ въздух създам  общообемна температура 80-100 градуса за няколко часа дали няма да го уморя!?
Десет дупки не са много... Впръскай във всяка, колкото поеме. Спринцовката създава налягане над 10 атмосфери. Аз така се отървах, от един "работар".
Лака дали ще издържи над 80°C...
Timeo Danaos et dona ferentes...

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
  • Публикации: 302
  • Населено място: Козлодуй, Враца, София
« Отговор #7 -: 07 Юли, 2020, 18:58:08 »
Значи, за дървояда решение няма. Има решение за дупките. Той ги прави - ти ги пълниш. Полиуретан. Но от два компонента, които да се надуят вътре в дупката.
73 de LZ2VL

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #8 -: 07 Юли, 2020, 19:30:52 »
Решението е спринцовка и формалин.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
« Отговор #9 -: 07 Юли, 2020, 20:38:31 »
ще пробвам с формалина и после запушване на дупките, обаче все още в мен таи надежда да  увия що годе херметично радиото в полиетиленов чувал и да впръскам спрей против гадинки вътре създавайки газова камера за дървояда - и така една седмица  поне, мога да сложа и таблетки за молци. :blush:

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
  • Публикации: 302
  • Населено място: Козлодуй, Враца, София
« Отговор #10 -: 07 Юли, 2020, 20:54:05 »
Майтап си правиш? Виж колко е обема на дървояда. И как се надяваш с найлон да го задушиш???

Или го намираш и му запушваш дупката, или си играете на котка-мишка мнооооого дълго време.
73 de LZ2VL

Неактивен Любо Божков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1658
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
« Отговор #11 -: 07 Юли, 2020, 21:01:22 »
Правил съм го тоя номер с чувала, но използвах пропан бутан за едно денонощие. Не пукнаха, а може и да им е харесало. В момента използвам някакъв препарат за нападната вече дървесина, като пръскам със спринцовка във всяка дупка, а после го минавам цялостно отвън и отвътре. Да чукна на дърво, като че ли има ефект.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3929
« Отговор #12 -: 07 Юли, 2020, 21:41:50 »
Аз винаги дървените кутии преди лакирането ги минавам с безир. Той попива в дървото, и според мен дървоядите умират от него.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #13 -: 07 Юли, 2020, 22:01:38 »
При мен няма нещо, което да е оцеляло, след пръскане с червен РАЙД!

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 801
  • Населено място: София
« Отговор #14 -: 08 Юли, 2020, 23:02:21 »
дайте някакво ефикасно средство срещу дървеници. опитах с айкън 10кс нищо не става. едно радио беше пълно с дървеници с какво сигурно средство се унищожават.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |