Колеги,
Никой не прави коментар на моето предположение че Р-248 е Република2.Схемата в различните варианти на изчертаване,пречертаване е в общи линии една и съща.Аз се базирам на това че Р-148 и Р-248 са първите произведения на родната след деветосептемврийска радиоиндустрия.Неопровержимо е твърдението че те са направени с това , което е национализирано от складовете на Пренеров.Имам само два Тулана и едно Р248 , разликите между тях са козметични,сменен до някъде външен вид.Размерите не могат да се променят,защото наличните в складовете шасита са сглобени, може би е имало и с налепени елементи.Единствено смущаващ факт, забелязан даже от Антон-липсва окото.На негово място се мъдри петолъчка.Аз имам лесно обяснение-радиото работи и без него,може би не е имало складови наличности така че може да се мине и без него.Други факти не за пренебрегване-Пренеров е работил от 1927 до 1945 и повече даже, за него да кажем КОМФОРТ е лебедова песен,за създателите на нашата радиопромишленност е първа стъпка. Това личи и от следващите им опити-504 е копиран Телефункен след него са компилации.
.Радиоуредбата , чиято снимка са открили колеги също не допринася за решаване на казуса.Шасито на Тулана може да се изреже там където трябва да е скалата.За разлика от други някои пребиваващи във форума след като съм написал това до тук не омаловажавам труда и усилията на поколения наши инженери и конструктори създали това което ние сега търсим, намираме ,радваме му се и го съхраняване за някои следващи нам подобни.Нека някой колега сложи и схема на Тулан със същия лампов състав за сравнение с тази която съм пуснал.