В КОНРАД продават продават сребро съдържаща течност за корекции на такива неща. Миналата седмица синът ми възстанови с нея лентов кабел , участък от който беше протрит изцяло. Имаше и пукнатини по самата мембранна клавиатура. Това нещо аз го бях отписал още като го видях. Хлапакът обаче е инат, вижда и се захвана. И нещата станаха. Интересното е че докато не изсъхне нанесения пласт омметъра не засича връзка. Та каква е идеята ми- нанася се слой от този сребърен лак да го наречем на мястото от което е отделен извода, като се покрива малко по-голяма част, и се оставя да изсъхне добре. След изсъхване се поставя самия извод на мястото му и се фиксира механично някак си- хартиена лента например. Нанася се от "лепилото" върху сглобката ислед изсъхване и на втория пласт се фиксира с капка двукомпонентно лепило или нещо от тоя род. Ако има съмнения, нанасянето на сребърното лепило може да се повтори и потрети. Има и графитни смеси такива, но за тоя случай мисля, че среброто е по-доброто решение. Скъпичко е- около 15 лева за 2 mL, но според мен си струва. Разходът е много малък за подобни възстановителни процедури и гарантира успех. За флюсовете искам да спомена- запояването на повечето метали не е проблем. Добро механично почистване ако е възможно, флюс и малко умения с поялника. Споменатия флюс с глицерин и нишадър върши идеална работа, но е силно агресивен и иска старателно измиване на мястото на спойката! Аз го ползвах навремето за големи детайли и никога за елетроника! Особено за многожични проводници! Гадорията тръгва по жичките навътре в изолацията, миеш, триеш, ама след известно време започват проблемите. Така че много внимавайте с него. Иначе, пак казвам, много по-добър е от гасена солна киселина, аспирини и други подобни боклуци.