Само моля! да не се взимат решения на базата на показанията на този "сериозен" прибор.
Има си институции, те следят нещата, ще се погрижат и за вас, при нужда.
Е тези институции, не хвърлят боб..., и те използват уреди.
Имаш дадена величина, уред да измерва такива величини и заключения /много често на базата проба/грешка/...
Когато ми кажат 1 волт, аз имам някаква представа какво е това и въобще не ме интересува теоретичната част, защото никой не може да ми я обясни, в дълбочина.
Когато се каже 1 рентген /по времето на казармата/, това нищо не значеше за нас, но когато кажеха, че 30 рентгена /цифрата е условна/ са опасни, въобще не ме интересуваше цялата ядрена физика..., наука..., както искаш го наречи, аз знам че това е опасно. Сега май се мери в сиверти...
Та, какво показва уреда е важно! Естествено калибрираният уред..., без да ходим до Париж де.
Битовия /нисък клас на точност/ е за ориентировъчна преценка, професионалния - за специалисти в дадена област, където четвъртия знак, след запетаята е важен... На мен ми е нужен само първия!
И така, въпроса беше, ако не греша - как може да се провери даден уред, а не дали има смисъл.
PS.В ТЕЦ-а имаше лаборатория по проверка на заварките... Там трябва да имат данни и уреди, които се калибрират задължително. Говоря за ТЕЦ-2.
Лек ден на всички!
.