| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: битпазар  (Прочетена 2273 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
битпазар
« -: 15 Май, 2020, 20:59:06 »
колеги,  утре съм по работа в СФ...и се чудя дали да прескоча към битпазара...работи ли? :hi:

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
Re: битпазар
« Отговор #1 -: 15 Май, 2020, 21:00:25 »
колеги,  утре съм по работа в СФ...и се чудя дали да прескоча към битпазара...работи ли? :hi:
Официално - не

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 15 Май, 2020, 22:56:16 »
и аз се чудя, кога ли ще отприщят битакя  :unknown:

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
  • Публикации: 103
  • Населено място: Bulgaria,Sofia
« Отговор #3 -: 16 Май, 2020, 13:24:46 »
Отдавна се каня и аз един път поне да го посетя този битак;
Как се стига до него ?

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
  • Публикации: 302
  • Населено място: Козлодуй, Враца, София
« Отговор #4 -: 16 Май, 2020, 13:39:14 »
От Централни гробища си има табелка. Ходи се пеша.
73 de LZ2VL

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 16 Май, 2020, 13:53:42 »
Благодаря много колега  :drinks: ; Ще го посетя този битак - Зарекъл съм се  ;)

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 16 Май, 2020, 13:59:50 »
Чакай, то самото посещение, ще е пределно нископродуктивно.

Трябва да си в събота. Рано сутринта. Да сте група. Да имате цели и задачи. Да имате комуникация, за да взимате решения на ход. Снимки се пращат, стоката се държи с ръка, че друг я взима.

Най-полезно за обучение как се работи там е да се наблюдават девойките и дамите, които купуват кукли и детски играчки. Те са максимално в играта, имат търговски нюх, знаят какво е ек, мек, дуй и нататък. Наука е и това, както и всичко друго в този живот.

За едната разходка е възможно да останеш разочарован. Там е мръсно, смърди...

И ако ще се ходи, то се ходи всяка събота (и неделя, но цените са по-високи, ама към края на неделния ден (12 на обяд) пък са ликвидационни), набелязва се какво ще се търси и т.н.

Пазарлъкът е уместен. Просташко поведение не се толерира!

Не се яде нищо, което се продава там!!!
73 de LZ2VL

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 16 Май, 2020, 14:07:16 »
Благодаря за препоръките - Всичките до една са правилни.
Имам един "малък" опит с други битаци, конкретно на този ще отида към 3.30 сутринта с група по-добре,
но не разчитам на такава...

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 16 Май, 2020, 14:17:04 »
3:30 е силна заявка за успех! Даже прекалена.

Столичани ходят "в група" и събират на първоначален пазарлък всичкото "радио", което е налично за конкретната събота. След това "шкартират", а за ценното се "ебават".

Не е проблем да им събориш бизнеса само с една покупка, която е с десетина лева над "твоята" цена, но въпрос е дали го искаш.

От мен толкова. Останалото ще го научаваш на място. Трябва да владееш "ерли", поне малко. Другите наречия не са разбираеми за продавачите, но рязко им се вдигаш в очите, ако поне разбираш какво ти говорят. Винаги пробват да видят дали си от "техните". Като минимум ще ти кажат очакваната от тях цена. Ако не ги разбереш, то ще я вдигнат. Комисиионна за превода ;)

----

Все пак е нужно да дообясня действията по "шкартиране и ебаване". Групата няма как да покрие всички предложения за деня, защото се обезсмисля бизнесът. Когато делиш на много, за теб остава малко. Значи решението е да се "обещае" цена, която да е много над реалната, но не подигравателно много. Продавачът ще се запъне в надеждата да вземе тези пари и на всички други запитвания ще отговаря с повече от "вече постигнатото" (по неговите разбирания).

Идва моментът на истината, когато той е изгонил всички други клиенти и чака основния купувач да му се яви. Той задължително се явява, защото "битаци и след нас ще има", но вече му казва, че .... (няма значение каква версия ще му изложи), но цената става друга. Ербапите си взимат стоката и повече с този не общуват, но това е рядкост. Останалите "клякат".
« Последна редакция: 16 Май, 2020, 14:26:52 от Vaklin »
73 de LZ2VL

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 16 Май, 2020, 14:29:51 »
 :D :D :D Ще се позабавлявам добре , аз...

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 16 Май, 2020, 14:33:34 »
Have fun, dude...
73 de LZ2VL

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
« Отговор #11 -: 16 Май, 2020, 14:43:41 »
И аз да кажа нещо по въпровса , от доста години ходя като е имало периоди в които не съм пропускал . Запознах се с доста хора и разбрах ,че хубавите и интересни неща изобщо не стигат до сергиите те се купуват още предния ден от хората които се занимават с това от години . На сергиите отиват пълните боклуци ако ви се стори нещо хубаво то знайте че "събирачите" са купили същото , но 10 пъти по запазено и това им е било непотребно .
Е има и неща които не минават през тях . Та така от както се запознах с един тези хора който си е българин и доста свестен човек вече изобщо не стъпвам в циганията да ровя в боклуците . Той знае какво търся съотетно той се оглежда и прибира . За мен това е цаката , не си губя времето да се надявам за неща които изобщо не са стигнали до битака .  ;)

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
« Отговор #12 -: 16 Май, 2020, 14:50:46 »
Говорим за абсолютно различни неща.
Ходенето в "циганията" е секси, разтоварва те от напрегнатото ежедневие, харчиш стотинки за кеф. Да вметна, препоръчвам да се носят дребни пари!

Ако ще е, за да се изхранваш (забогатееш), веднага се явява един български циганин, който адекватно разпитва продавача какво още е продал, за какви пари го е преодал... обяснява му как се е прецакал, как той е щял да го купи за "много повече" и т.н.

Да се гънат кинти е дразнещо и трябва да се реже от корен! Живеем заради хобито.
73 de LZ2VL

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 925
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #13 -: 16 Май, 2020, 15:59:24 »
Преди години ходех редовно,всяка събота и неделя.Там има много неща за всеки,независимо дали за пръв път отиваш или имаш уговорка.Един от грамофоните ми с електродвигател DUAL взех за 10 лева на входа, след моста. Така че не е нужно да си Васил Божков за да купиш нещо ценно.

Неактивен Nprod

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #14 -: 25 Август, 2020, 01:08:09 »
Чух, че софийския битак е отворен, но сега са сложили входна такса от 4лв., вярно ли е?

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |