| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Рамо Lenco ремонт  (Прочетена 1111 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Krelion

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 4
  • Населено място: Горно уино
Рамо Lenco ремонт
« -: 10 Май, 2020, 19:42:00 »
Здравейте,Поръчах това рамо преди време за един проект.Не го разгледах подробно тогава.Вчера забелязах,че червения(десния канал)кабел липсва.Посъветвайте ме ,какво да правя?
    1.да пускам нов кабел отвън.
    2.да ползвам едната маса за червен,а двете маси да обединя (в хедшела).
    3.Да търся друго рамо.132551-0
  Благодаря!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
Re: Рамо Lenco ремонт
« Отговор #1 -: 10 Май, 2020, 19:50:18 »
Мисля, че ще е най-добре да преокабелиш цялото рамо. Аз лично бих сложил литцендрат. Не знам как точно са прекарани кабелите вътре, но се съмнявам да се окаже проблем за тях да се свържат новите и да се прокарат с изтеглянето на старите. Това да му е проблема кабела :).
Иначе може и да обединиш двете маси в хедшела и да спестиш един кабел така, особено ако в кутията на грамофона така или иначе ще обединяваш масите, но моят личен съвет е, масите да се обединят чак в предусилвателя а до там да са отделни. Просто обединяването по-рано създава един затворен контур от където лесно се индуцира брум от разсеяното магнитно поле на трансформатори намиращи се в близост до сигналните кабели.
Успех!
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Krelion

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #2 -: 10 Май, 2020, 20:11:41 »
Прекалено сложно (за мен)ми се вижда преокабеляване

В „кутията„,ще бъде само мотора.Захранване,управление ще е в отделна кутия.Рамото-в отделно тяло.

Неактивен Krelion

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #3 -: 18 Юли, 2020, 19:55:05 »
Ето това се получи накрая.Оказа се,че кабелите в рамото са два.Третия е на корпуса(тръбата) на рамото.Вързах двете маси към хедшелa.Дозата е Ortofon,но каква точно не знам.Сложих я на 1,5 гр,антискейтинга на око.
 Харесва ми как свири.

Неактивен Krelion

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #4 -: 02 Ноември, 2021, 00:52:05 »
Сложих му и лифт

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |