| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Дълго желана придобивка.  (Прочетена 2540 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петко

• Квантов електрон
  • Публикации: 445
  • Населено място: Чирпан
Дълго желана придобивка.
« -: 07 Май, 2020, 11:02:03 »
Дълго желана придобивка. Най после благодарение на - ian - от Форума  човека се свърза със мен и ми ги предложи на символична цена ,за което съм много благодарен   :hi:  . Доста работа ще падне ,но аз това искам . Мисля най напред да се захвана с сандъците ,от това зависи дали ще са два  или един.  :D

Неактивен faraon4eto

• Квантов електрон
  • Публикации: 153
  • Населено място: ВРАЦА
Re: Дълго желана придобивка.
« Отговор #1 -: 07 Май, 2020, 11:09:51 »
 :bravo:

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 07 Май, 2020, 11:14:00 »
Благодаря.

Неактивен bxd

• Квантов електрон
  • Публикации: 275
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 07 Май, 2020, 11:43:45 »
Супер са за занимавка, успешна работа по тях.
*** Търся: Telefunken 664WK *** Реставрирани: Хармония 20; Концерт; Симфония; Tesla 606 A; VEF Radio; Ригонда Моно-> Стерео; Мелодия 11; Романс; Мелодия 14 стерео *** Чакащи за реставрация: Loewe Opta 2367W *** Чакащи реставрация: <<няма>> :( ***

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 07 Май, 2020, 11:54:55 »
Ще показвам напредъка само да приключа с Стадиона.

Неактивен kortex

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #5 -: 07 Май, 2020, 12:28:01 »
Еее браво,най после някой друг с оперка  :---  Високоговорителите от мен  :D  Имам и кутия с емблема искаща само лак  :drinks:  И гледам на дясната решетката на ТХОто я няма ,имам я и нея .Доста работа ще падне наистина  :D Пиши на лс.
« Последна редакция: 07 Май, 2020, 12:40:31 от kortex »

Неактивен ftest

• Квантов електрон
  • Публикации: 366
« Отговор #6 -: 07 Май, 2020, 12:32:37 »
Класика в жанра. Сега само хъс и ентусиазъм. Успех!

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 07 Май, 2020, 12:48:16 »
Благодаря хъс и ентусиазъм има времето малко . Наистина ще имам нужда от доста чаркове- kortex- ще се възползвам от предложението ти предварително благодаря   :)  .

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 01 Юни, 2020, 12:46:59 »
Привет на всички ,след дълго мълчание от моя страна ,но много работа падна по Оперите .Започнах от кутиите като установих ,че едната е много зле реших да не я реставрирам но  kortex  ми прати кутия екран за високото говорител ,така че  и двете. Дърводелската работа не ми е силата но каквото можах направих .Със шасито започнах като направих много снимки ,свалих трансформаторите ТХО.то дросела, на ПТКА.то барабана и със маркуча и много обесмаслител  лъсна.Но имаше ръжда затова го боядисах със цинков спрей .Смених всички хартиени кондезатори малките електролити и във процеса на смяна прослеждах схемата . Оказа се че някаква мешавица фазовото сравняване е със лампови диоди по схемата на полупроводникови такива лампата по схема трябва да е ECH81 а при мен е ECH84 .Изводите на положителния и отрицателен импулс от ТХО.то бяха разменени от долната страна на шасито и за това картината беше разделена на две по средата .Във схемата за стабилизация на хоризонталния размер бяха прекъснали, тримера варистора иняколко резистора ,явно затова капачката на високоволтовия изправител беше стопена.Остана един проблем който не можах да реша веене във горната страна картината .    Триода на вертикалната се захранва от бостарното но без варистор, ас му сложих .Блокинг–трансформатора беше прекъснал ,и то по закона на всеобщата гадост точно първата навивка началото ,не ми се моташе на ново затова сложих един от Пиринско шаси . Ключа на захранването така беше гръмнал и то на двете Опери ,че потенциометъра на звука беше изпарен от двата направих един като ползвах частта от тон коректора ,за ключ сложих едно ЦК. За звук 5,5 сложих унивирсалче ,но то значително повлия на изображението за това го махнах.Сега ми трябват два задни и долни капака или качествена снимка за да си ги направя.Потенциометър за звука, една пластмасова решетка и още един говорител.

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 01 Юни, 2020, 12:54:01 »
Още малко снимки.
« Последна редакция: 01 Юни, 2020, 13:00:30 от пеко »

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #10 -: 01 Юни, 2020, 13:20:46 »
Браво,Пеко!

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #11 -: 01 Юни, 2020, 13:35:21 »
Я кажи как лакираш

Активен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3930
« Отговор #12 -: 01 Юни, 2020, 14:36:32 »
Истинско бижу си сътворил колега, браво  :good: .
Май само аз останах без "Опера"  ::) .

Неактивен Петко

• Квантов електрон
« Отговор #13 -: 01 Юни, 2020, 15:07:30 »
Тази кутия ми взе здравето ,   :crazy:  първото лакиране нищо не стана дървото изпи лака шлайфане със водна шкурка и пак лак ,така три пъти можеше и още веднъж но ми писна .Другата кутия мисля да я обработя с нещо преди лака . :D А лака го пръска приятел авто бояджия ,лак за коли много е здрав .

Видяхте ли веенето на образа ,изчерпах се не ми идва на ум нищо прилича на видеомагнетофон към тв. електрон но там проблема се решава лесно.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #14 -: 01 Юни, 2020, 15:08:21 »
лигите ми текът като гледам колко перфектно си го направил!  :flag_of_truce:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |