| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: процесор 386  (Прочетена 3529 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
Re: процесор 386
« Отговор #30 -: 09 Юни, 2020, 00:08:36 »
95 и пак върви бавно.Явно ще кара с дос.

Е да, 95цата върви сносно поне на 486 на 66MHz (моят първи комп беше такъв и си спомням, че добре се справяше, бях и с цели 24МВ RAM  :D )
386ците са ок с 3.11 и DOS :) 95 на практика върви на тях ама дори на най-бързата 386 на 40MHz DX че и с FPU отново на 40MHz и с 20MB не върви задоволително че да вършиш нещо полезно на нея (имам в момента такава и съм се гаврил на нея с 95 че дори и с NT 3.51, вървят колкото за пробва ,но не стават за нормална работа :crazy: )

Неактивен cmdj7

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 77
  • Населено място: Плевен
« Отговор #31 -: 18 Юни, 2020, 15:44:05 »
...някога дядо ми Любен водеше радио-любителски кръжоци в Никополско ....
Баща ми пък бе от малко по-новата полупроводникова ера и като шефче в крайНикополският завод за многослойни картони ( ЗМК, гр.Никопол ), ми мъкнеше десетки килограми "апокрифна" за тогавашните времена литература - продуктови каталози за стоки от всякакво естество ( Necermann, OTTO, Quelle, Bader и тем подобни ...), както и каталози на всички технически легенди от някога ... десетки кила гланцирани каталози на всичко, по което сега бленуваме !
Та там имаше и много хубави дебели и тежки каталози на Apple, COMMODORE, PRIVILEG и много други ( не са ми в главата сега )  .... , но определено "крастата" към компютърна и аудиотехника ме зарази ...
Години по късно имах възможност да участвам в търгове и бракуване на подобен клас техника ...,като интересното го плащах от джоба си само и само да го спася ... много нещо и много камиони "намъкнах" из фирмените ни складове и у нас !
Та вчера пак ровичках из многобройните си тайници и поизвадих някои интересни нещица по темата от малкото останало !
В центъра е хубав комплект от трите компонента, които се срещаха рядко някога у нас, но и само във висок клас машини ... ко-процесора 387, който ти е необходим !
Пиши ако си решил да доокомплектоваш машинката си ...

:drinks:
« Последна редакция: 18 Юни, 2020, 16:04:37 от cmdj7 »

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: 18 Юни, 2020, 21:27:26 »
ООО Красавци, лигите ми отекоха и се всеки път ти се радвам на съкровищата дето си спасявал през годините, когато ги показваш и разказваш за тях   :hi: !
Издирвам 387DX от сумати време , та ако мога и аз да се доредя и на каква цена ?  :blush:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |