Здравейте,
не знам как да я нарека затова ще започна от начало.Това е било стара ел. реклама,чиито платки са саморъчно направени от приятел на баща ми преди години... В единия край пише 85г ,така че годината е ясна
Намерих я на не много благоприятно място за електроника...Има и малко корозия но нищо непоправимо...Беше в кутия,пак саморъчно направена но много умело,счупена естествено...Кутията беше невъзтановима,от голяма част защото много от счупените парчета ги нямаше...За представа,нали знаете във старите тото павилиони,как на тавана имаше четири лампи,големи с по две крушки?Е от капака на такава лампа,изрязан отпред и сложено табло с лампички,по спомени на баща ми примигващи,но не помнел как точно...Така че ще се опитам да рабера
Започнах с ремонта,или първо със диагностика,защото много от кабелите са отрязани....Това го оставих на страна,и се заех първо със захранването.Състои се от траф със три напрежения,5,12 и 15 волта .(от някакъв телефонен апарат)След него има изправител със четири диода и няколко транзистора.На входа му свързах трафа със 12 волтовата опция.За жалост на изхода нямаше нищо...Започнах да се чудя защо и да проверявам напрежения.На един от транзисторите има входящо,но е и изходящо напрежение...Поразмърдах го малко и се оказа че едното краче е счупено...Естествено от корозия...Проблема е че не се чете много...Ако някой успява да го разпонае да пише...Естествено схема няма,не знам копиран модел ли е или измислен,защото някакъв телевизионен го е правил...Може и да е самоделна схема...Защото преди не съм виждал подобно нещо...Пращам и малко снимки.