Прекрасен телевизор! Завиждам ти благородно!
Тези телевизори са внасяни напълно официално у нас! Баба ми и дядо ми имаха такъв, беше в мазето. За съжаление при мен беше разхерметизиран кинескопа. Присадих някакъв 51см в диагонал, лошото е, че блендата тук е много крълга и луфтовете покрай страните са покъртителни, и контраста го боря, че е твърде голям с очевидно по-стръмния кинескоп от полупроводников телевизор.
Както и да е, радвай се, че при теб кинескопа е здрав и работи добре, и внимавай МНОГО с движениято покрай шийката, да не стане беля. И въобще се отнасяй с уважение към кинескопа - този е без защита от имплозия, ако стане такава и си на близо - не е добре. Хубавото обаче е, че да разлика от Пирин с най-просто стъкло отпред, този е с истинско доста яко стъкло, което действително ще предпази зрителя при евентуална имплозия.
Отдели време за пълна и качествена реставрация на телевизора, не пести от лампи, машината е прекрасна и заслужава пълна и качествена реставрация. И не пипай режимите покрай стъпалото за ХО, там има доста специфики, които не се забелязват много в начина на работа на телевизора, а водят до повреди на незаменими чаркове от стъпалото, като повишаващата бобина например.
Не знам защо предния панел си го постнал като огледален образ?
За диода - трябва да откачиш селеновия стълб и да го оставиш само за визия вътре, а не да свържеш диода паралелно на него - понякога селеновия изправител проявява утечка, и въпреки диода в паралел, пак ще товари излишно кондензатора след него.
Успех!