Да се включа и аз в темата, понеже има едно много важно уточнение. Емпирично доказано че лампите с високо налягане отделят озон. Отделят огромни количества при това. Направих за работа Ув лампа от живачна крушка от стар български прожектор. 250 вата е чудото. Когато загрее намалява наистина отделянето на озон, но в началото е адски много. Мирише изключително силно и специфично. Така че много внимателно с това нещо. За очите е ясно колко е опасно. При нас положението налага крути мерки, т.к. в работата ни има поток от всякакви хора от всякакви региони на страната и чужбина. По тази причина търсим начини да се спасяваме. Естествено лампата се пуска в края на работния ден за кратко и после следва продължително проветряване. Аз лично не бих ползвал това устройство вкъщи. Може би има смисъл от пурите, които не отделят озон в такива количества. Това оставам на хората с повече познания в съответната област. Включих се само да потвърдя за озона при тази конфигурация. Поздрави от мен. Бъдете здрави и разумни!