| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Тостер PHILIPS HD2628  (Прочетена 993 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 801
  • Населено място: София
Тостер PHILIPS HD2628
« -: 04 Февруари, 2020, 14:06:43 »
Здравейте цената на този китайски тостер PHILIPS HD2628 е 89лв. за това реших да се занимавам с него. Има една изгоряла изолационна плочка с лентов кантал. За съжаление след ремонта на много тостери, лентовия кантал ми свърши който бях закупил преди много години. В момента не мога да намеря никъде, ако някой знае къде се продава лентов кантал с различни съпротивления на метър да пише. Трябва ми също и изолационната плочка която е с размери 12.5/14см. Имам останал малко кантал със съпротивление 32 ома на метър. Проблема е че реотана е включен като буфер на програмируемия таймер който работи на ниско напрежение и всичко трябва да се преизчислява. Мощността е 950W. По късно ще пиша колко е съпротивлението на останалите последователно свързани плочи като средната има отвод. Като се измери дължината на кантала на едната плочка лесно може да се изчисли съпротивлението на метър.
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
Re: Тостер PHILIPS HD2628
« Отговор #1 -: 04 Февруари, 2020, 18:55:39 »
Привет, кантал съм купувал от тук;
https://smoking-maniac.com/111/bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8/search?keyword=%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%BA+%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category

Трябва да ги питаш, дали имат нужните метри, когато ги изчислиш.

За слюдата, трябва ти /термо миканит/.
https://www.hortechltd.com/cgi-bin/index.pl?_state=Category&menucategory=22&category=64

Слюдата, която я продават за микровълнови печки не става. Вкопава се нагревателя в нея, когато загреее. Тя има други свойства.

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
« Отговор #2 -: 09 Февруари, 2020, 22:44:47 »
Много ти благодаря. Бях решил да купя 12.5/15см.-3лв. от микровълнова, добре че ми писа че не става! Писах на тази фирма да ми изпратят 2-3 бр. Но не получих отговор, изглежда не им се занимава за такова малко количество. Тя старата слюда не е изгоряла но при демонтажа се счупи на две, ще видя като премахна капсите, ще преместя здравите стълбчета да я държат с болчета. 15 ома е най високоомния кантал сигурно няма да мога да го поместя на плочката, при такова малко съпротивление ще ми трябва поне 2 метра.  Ширината на моя е 1 милиметър. Шините са ги заварявали към кантала с точкова заварка.
« Последна редакция: 09 Февруари, 2020, 23:00:38 от GRIDLIC »

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #3 -: 10 Февруари, 2020, 20:38:07 »
По принцип, щом си се хванал да го правиш, го направи както трябва тостера. Целия нагревател е разделен в три гупи, двете крайни и вътрешната. Като наплюмчим молива и сметнем излиза - обща мощност 950W, напрежение 230V, съпротивление на целия нагревател - 55,5 ома, ток на консумация - 4,13А , при използване на 15 ома нагревател на метър трябва 3,7 метра кантал.
Тези 3,7 метра ги разпределяме по слюдените плочи и имаме 1,2 метра на отделна слюдена плоча. Или 9 реда кантал нареден, при размер 14см на плочка. Ако ще ползваш два вида кантал с различна ширина и дебелина, няма да се получи добре. Може да се закърпи така, но няма да грее равномерно във всички посоки.
« Последна редакция: 10 Февруари, 2020, 20:44:31 от didov »

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
« Отговор #4 -: 10 Февруари, 2020, 21:38:53 »
Звучи ми много смешно! Толкова много труд за един тостер. Това е нерентабилно за ремонт. Трябва да разглобя цялата конструкция да отрежа всички точкови заварки, да сваля и трите плочи, да разпробия всички капси на плочите. Отново да ги навия и фиксирам с болчета. Като сложиш цената на нагреватела и доставката на едната плоча заедно с Еконта. Този пенсионер няма да даде повече от 20лв. За 5лв. едва ли ще се захвана да влагам толкова много труд. Точно така ги закърпвам едната плоча грее малко повече от другите но няма друг начин. CD4541BE  220mf/25V

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 11 Февруари, 2020, 01:03:36 »
Много ви благодаря за изчисленията! Имам мой тостери за които ще използвам тези изчисления.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
26 Отговора
13760 Прегледи
Последна публикация 10 Февруари, 2020, 19:00:07
от Валери
22 Отговора
14633 Прегледи
Последна публикация 30 Април, 2015, 20:29:27
от Pichaga933
PHILIPS 42A

Започната от dragan Колекции

14 Отговора
6185 Прегледи
Последна публикация 29 Март, 2019, 12:05:12
от dragan

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |