Пусни му сигнал , че така нищо не са разбира ... Синхронизация ли няма , или върти по кадри ?
Не става със сигнал,проблема е че честотата на кадрите върви много бавно,и не може да синхронизира картината,излизат само чертички и точки,просто е много бавна честотата на кадрите,не знам на какво се дължи,за пръв път виждам такова нещо,на видеото много не се вижда,но екрана примигва много бавно,чак се вижда как се качва и сваля растера(нали как се разтяга нагоре надолу)По добре не мога да го обясня
Това което ме учуди е че всички компоненти са в изправност,трафа за вертикалното проби по едно време,и нали сви на черта,смених го но същата работа,потенциометъра за честотата на кадрите беше отворен и го сментих и него,както и всички кондензатори и отворени или завишени резистори,както и лампите,и не е от тях както се вижда...Възможно ли е да е от самият входен сигнал който влиза във вертикалата като цяло или повредата си е в нея?И нали да вметна,знам какъв звук изкарва трафа на вертикалното,нали 30те херца,на този не върви така,призъква само,сякаш едва върви...И се чува че е много бавно,ако намаля честотата на кадрите от потенциометъра почва един път в секунда да разтяга,почти спира напълно вертикалата...За пръв път виждам нещо такова...