Благодаря ви, приятели на радиото,
Колекцията не е тайна - в Сливница е видеото на тавана. Прави сте за мястото - в гаража са някои радия в които преди няколко години доста часове вложих да ги оправям (не са идеални - с времето човек се учи а и критериите се променят) но е жалко да са там. Разбира се там са и някои които са дубъл за части. Решил съм да строя една барака някога, ама ...
Малкото видео е от Берлин, така се случи преди години - когато от завода за полупроводници в Ботевград направиха гъбарник.
Проблем - много искам да имам български радия, но съдбата така отреди че имам само Ботев, Марек, Септември, Акорд102_34,Орфей, Мелодия, Симфония, е и един Тулан и още едно, от преди девети без име.
Честно казано, ще ми се да заменя някои радия с еквивалентни (като състояние и тип) Български, например
Grundig 87-работещ,, Philips Philetta E или U -с функция но за реставрация, имам някои работещи югославски в повече Ei230, Melodija, Simfonij итн.
Проблем е че рядко съм си в България.
Мойто мото е, че радията ми трябва да работят.
И трябва да ви кажа, този форум е на световно ниво. Няма шега. Пожелавам на всички една успешна и здрава година - още е януари и е позволено