Извинявай но защо кутията от плексиглас? Според мен дървена, имаше една тема за Дуал и много хубава кутия беше направена от дърво, само капак от пластмаса. Довечера ще отворя моя и ще пратя снимки и каквото те интересува, ако ти върши работа.
Ами гледах снимките на грамофона и реших да пробвам с пластмаса.
Малко ми е съвестно, че ще отваряш грамофона, но ако го направиш, снимай колкото можеш, и от различни ъгли, особено около /и под/ основата на рамото. Има къде да ми пратиш снимките.
Сега да кажа какво прави моя...
1/ Вдигам с ръка рамото и го поставям над мястото, от където ще започва възпроизвеждането /лостчето за повдигане е в положение - "повдигнато"/, двигатела включва. Премествам лостчето за пускане на рамото, то пада плавно и започва да възпроизвежда.
2/ Изходно положение... Натискам - "старт" и плочата се завърта. Вдигам рамото и го поставям над мястото.... По-нататък същото, като в точка "1".
Регулатора за оборотите работи.
Свършва свиренето , но не изключва. Не мога да разбера кое кара мотора да изключи.
В общи линии мисля, че всичко действа, освен изключването.
Ако пропускам нещо кажи. Явно при край на свиренето, рамото се връща само /има регулатор до къде да се върне/, и ляга на стойката. Това не го прави.
Е това е..., за сега.
PS.Щях да забравя... Развий капачката и виж на кои щифтове е свързане RC /или само С/ групата. Най-добре го снимай.
Благодаря много за жеста!