| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Philips N4407  (Прочетена 2456 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
Philips N4407
« -: 02 Януари, 2020, 16:23:12 »
Привет!
Миналата година си купих въпросният магнетофон... Естествено ремъците бяха се разкашкали и трябваше да го разглобя и измия. До тук добре..., но се оказа, че и една ролка е била изработена от същия материал и не мога да разбера какъв диаметър е била. Молбата ми е някой притежател на модела, да ми каже диаметъра какъв е.
Ето за коя ролка става въпрос...
125815-0
--------------------
125817-1

Добре ще е да знам и ремъците какъв размер са...

Другият ми въпрос е за двигателя... При аксинометричният чертеж се вижда, че има нещо между пластинчатата пружина и ротора..., нещо, което при мен го няма. Та ако може снимка, обяснение, чертежче, каквото и да е, но да ми стане ясно какъв е този детаил, за да го изработя.
По-долу се вижда за какво става дума...

125819-2
------------------------
125821-3

И последното /за сега/..., като търсих с магнита една зегерка, ми се залепи сачмичка... Нямам представа от магнетофона ли е, или от нещо друго. Разглеждах чертежа много пъти, но не видях втора съчма да е начертана другаде, освен на превключвателя за пистите. Ако има, моля да ми кажете.

125823-4

Ами това е!

Лека и приятна вечер!   :hi:   :drinks:
« Последна редакция: 02 Януари, 2020, 16:28:41 от azop_v »
Timeo Danaos et dona ferentes...

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
Re: Philips N4407
« Отговор #1 -: 02 Януари, 2020, 21:55:16 »
Колега, на първо четене и малко напосоки смятам, че "нещото" между пружината и горния край на вала е някакво пластмасово детайлче с конус в единия край, което чрез пружината натиска вала на ротора надолу към долната му опора. А там трябва да има сачма? Т.е., като го няма натиска от пружината през "нещото" вала свободно може да се премести аксиално, условно нагоре и да позволи сачмата да се изтърси...До тук, съчинение по картинка?!
Някъде писах, че преди години се занимавах с Филипс от същата серия, мисля, на мой приятел. Ще опитам тези дни да го намеря и го погледна за да си изясня въпросите...
0888981645, 072365106

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 02 Януари, 2020, 22:45:26 »
Колега, на първо четене и малко напосоки смятам, че "нещото" между пружината и горния край на вала е някакво пластмасово детайлче с конус в единия край, което чрез пружината натиска вала на ротора надолу към долната му опора. А там трябва да има сачма? Т.е., като го няма натиска от пружината през "нещото" вала свободно може да се премести аксиално, условно нагоре и да позволи сачмата да се изтърси...До тук, съчинение по картинка?!
Някъде писах, че преди години се занимавах с Филипс от същата серия, мисля, на мой приятел. Ще опитам тези дни да го намеря и го погледна за да си изясня въпросите...
Ще погледна чертежа, може да съм пропуснал...

Благодаря!

PS. Не е дадено, а аз нямам спомен за съчма, при профилактиката.

.
« Последна редакция: 02 Януари, 2020, 22:50:57 от azop_v »

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #3 -: 02 Януари, 2020, 23:55:21 »
Привет, за този модел Philips N4408, детайла е същия както на твоя магнетофон. В сервизните ги дават точните номера по номенклатура. Тука от този линк, го има как се вижда, зумва се. На третата снимка. Махнали са притискащата пластина, която е отгоре. Представлява пластмасов детайл, който влиза в шайбата. На него няма съчма, но леко е заоблен горния му край, който се опира на пружинната пластина.
http://www.gersbach-sound-technik.de/Riemensatz-Philips-N-4408-N-4500-Rubber-drive
От този линк, са извадили разложената гумена ролка и да нея се вижда съчмата.
http://www.bandrecorder.be/Bandrecorder/reparatie.html
Тази сачма е №163а от сервизното. Ето и сервизното за магнитофона.
По въпроса за разложената ролка. Има я да я продават, като резервна част, но ги няма размерите. Нанизват и я залепят към металната основа. И снимка да се види.
« Последна редакция: 03 Януари, 2020, 00:07:20 от didov »

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 03 Януари, 2020, 06:04:50 »
Привет, за този модел Philips N4408, детайла е същия както на твоя магнетофон.

........................

По въпроса за разложената ролка. Има я да я продават, като резервна част, но ги няма размерите. Нанизват и я залепят към металната основа. И снимка да се види.
Много добри линкове! Извадих си ги като PDF файлове.
Много неща стават ясни и много ще ме улеснят! Благодаря за което!  :hi:

По въпроса за съчмата... Има я до ролката, но двата детайла нямат нищо общо..., сигурно е залепнала за разложената "гума"... Не разбрах къде се продават ролките, а за залепването си прав..., точно така е - /лагер /плъзгащ/, в основа, в маншон /ролка/. Като цяло - ролка. Сега дори да нямам диаметъра на "гумата", мога да го измеря /между основата на ролката и фрикциона + 0,1мм./.

Ами..., много благодаря за инфото! Беше много ценно!  :hi:

Лек и приятен ден!  :drinks:

.

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 03 Януари, 2020, 12:11:23 »
Гумената ролка става и от няколко модела на Филипс. Тука от линка е описано за кои може да се постави.
https://shop.mfbfreaks.com/product/tussenwielrubber-bandrecorder-n4404-n4407-n4408/?lang=en
https://www.ebay.co.uk/itm/274168028488

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #6 -: 03 Януари, 2020, 13:04:58 »
Гумената ролка става и от няколко модела на Филипс. Тука от линка е описано за кои може да се постави.
..................
Да, ясно е, но си мислех, че ги продават и в България... Ще ми я донесат от Англия, една позната се връща към 20-ти.

Отново благодарности!  :hi:

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 03 Януари, 2020, 15:14:20 »
За библиотеката /и за интересуващи се/, ще кача сервизно описание, което има и платките...

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #8 -: 03 Януари, 2020, 17:05:59 »
Да, ясно е, но си мислех, че ги продават и в България... Ще ми я донесат от Англия, една позната се връща към 20-ти.

Недей да бързаш, когато се уточнят точните размери, има от къде в България да се намери гумената ролка. Малко множко ми се виждат 40 лв. за тази ролка от Англия. На твоя магнетофон, така и така е разложена, махни гумата да остане само металната втулка, измери какъв размер се получава. За проба на размера, можеш да изрежеш с картон и да наложиш.

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 03 Януари, 2020, 17:39:43 »
Недей да бързаш, когато се уточнят точните размери, има от къде в България да се намери гумената ролка. Малко множко ми се виждат 40 лв. за тази ролка от Англия. На твоя магнетофон, така и така е разложена, махни гумата да остане само металната втулка, измери какъв размер се получава. За проба на размера, можеш да изрежеш с картон и да наложиш.
:) 40 лв. са много и няма да ги дам, за такава пародия на гума, никога... На единият ти линк цената е към 5 евро, което пак е много за нас, но казах, ако е повече да не я купуват. Това подобие не може да струва помвече от 20 стотинки! Мисля да му намеря подобен маркуч /в краен случай гума/. Даже си мислих да му навия левкопласт /лейкопласт/. Той е "куче марка"!  :D Майтапя се, ще го оправя... Нека първо го сглобя, че много тенекия, много нещо... Сега му свиквам кое, къде е. Зор ще видя с пружинките, че са различни, ама ще броя навивките и ще сравнявам дебелината на тела. Лошото е, че е барано и не знам кое е нормално... Абе ще се оправя...
Благодаря за заинтересоваността и съветите!  :hi:

.

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 04 Януари, 2020, 14:58:18 »
Един съвет за тези, които имат такъв магнетофон, но нямат "шапчицата" , която се пъха между пластинчатата пружина и ролката на двигателя...
Отвора е Ø5мм. и идеално става отрязан връх от светодиод. Става и съчма Ø4,5-5мм.  :D

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
26 Отговора
13735 Прегледи
Последна публикация 10 Февруари, 2020, 19:00:07
от Валери
22 Отговора
14630 Прегледи
Последна публикация 30 Април, 2015, 20:29:27
от Pichaga933
4 Отговора
2416 Прегледи
Последна публикация 28 Март, 2018, 21:40:33
от Fisher
PHILIPS 42A

Започната от dragan Колекции

14 Отговора
6182 Прегледи
Последна публикация 29 Март, 2019, 12:05:12
от dragan

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |