Благодаря колеги за добрите думи!
Все пак ми се иска да споделя някои подробности:
Първо, май че не е много американски, освен името? Докато работих по него рових доста за информация, но не намерих Зенит да е правил такива грамофони, поне в щатите. В нашите продавлници и в момента се предлага същия модел, но се среща, освен като ZENITH и под имена като MEDEA, SUPERLA, ARFA, RADIO ELECTRIC, KLINGSOR EXTRA (в различно състояние и цени), което ме навежда на мисълта, че навремето, също неясно кои години е имало някакъв производител на грамофони и му е поръчвано, от различни търговци например, да слага съответната марка. Защо не, като Зенит преди 9.IX е имал най-големия магазин в София за плочи и грамофони да е поръчвал на същия производител (предполагам, някъде в Европа) да му "чукне" табелката вкл. и за нашия пазар? То като сега, еднакви телевизори например, но с различни марки? Ако някой от вас знае нещо по въпроса, ще съм много благодарен?!
Второ, не съм много доволен, че не можах да намеря винтове като оригиналните, с лещовидни и полусферични глави, но се надявам скоро да уредя въпроса и махна тези съвременни с конусни глави. Освен това няма да мога да намеря триъгълната лепенка с марката на капака. Не ми се вярва някой от продавачите да се занимава с мен и да ми направи хубави снимки?..
Но пък си купих кутиика NOS иглички, оригинални Зенит!
Като че ли най ме ядосва факта, че не намерих дръжка като оригинала, шита кожена. Тази, която монтирах е реставрирана стара, но е с ламаринен скелет. Ако на някой от вас му се намира стара, но здрава такава дръжка от чанта, куфар може да я спазарим или да я трампя за тази (която е доста хубава, ама не е "оригинал")?
Както и да е, но се поучи приличен краен резултат! Е, не можах да го вкарам в Hi-Fi нормите и волумето му е само на мах, но това е..
. Като си помисля какви веселби са били навремето с тези машини...
Да си пожелаем приятно и весело посрещане на празниците и по-често да споделяме такива теми, че нещо тези "купувам-продавам" ми идват в повече!...