Здравейте,този телевизор е с шаси:CP485F,IC-TDA8358J-вертикала.Смених три такива вертикални схеми ,защото са фалшиви но разлика в картината няма,измерени всички кондензатори и резистори по схемата и в обратната връзка,всичко е здраво,проверен и резистор от 180 ома включен паралелно на ОС-то,при откачен куплунг-не е повреден.В захранването напреженията са нормални с едно изключение ,на Тр 801 вместо 143 волта след изправителния диод D820 ми излизат 127 волта вместо указаните 143 волта,не знам дали това е проблем въобще ,измерени са електролитите и резисторите по тази верига -всичко е нормално.Та проблема е следният,на екрана на тел.се вижда ясно обратния ход на лъчите -ивица около 15см.,самата картина е паднала с около 6см надолу,съответно в горния край има толкова широка черна ивица и последно изображението на обектите е конусовидно с широка основа в долния краи.Когато си доближа ухото от страна на ТХО-то ,от към късата страна на платката се чува много тихо свистене ,но не идва от ТХО-то ,там се намира големият тр-ор на ТХО ,сухи кондензатори ,електролити ,който съм проверил.От какво може да е повредата.При всички схеми които съм подменил на вертикалата ,излизат различни напрежения от нея ,само тези на захранването-12в.,на краче 3 и 43 волта на краче 9 винаги са били постоянни.