Здравейте!
Дидов, благодаря за забележката, информиран съм, но нямах време да обмисля една защита на изхода. Напълно ясно е, че такива малки по площ ключове би трябвало да бъдат защитени и работа по въпроса. В момента по работа използваме една идеална интегралка точно за целта - защита на външни 50-омови портове за измервателна апаратура. Ще я огледам по-внимателно.
Прави ми впечатление, че в схемата която си качил ключовете са незаземени по постоянен ток? Как функционират?
Не разбирам целия разговор за Ардуино. Това си е даден чип на дадена платка, къде тук слагаме мярка за професионализъм? Колегата е страхотно претоварен човек, който се нави да помогне въпреки това, разбира се, че за такова просто приложение ще използваме възможно повече готов хардуер и код. Всяка възможност да му намеря библиотека за нещо е златна. Няма нищо несериозно в ползването на Ардуино за дадена цел, какъв проблем виждате в един ATMEGA4809 запоен на хубава платчица с един SAM11D с удобен бутлоадер? Хората са го направили идеално, евтино и малко - мозъче с USB порт. За какъв дявол бих се хвърлил да градя нещо ново, като имаме да цъкаме шепа портове, един дисплей с 4 бутона и един енкодер и да слушаме една аналогова стойност? Ако ще с ATSAMD51 да го направим и сами да си изградим зоната процесор-град, тя пак ще върши същото нещо и ще е по-неудобно за програмиране. Няма нищо непрофесионално в Ардуино, има сляпо копиране на смотан код, но това е друга тема. Това е просто една марка, зад която дори не стои определен продукт или някакво уникално но-хау, просто едно Куку-Руку, което даде крила на много неуверени във възможностите си хора шанса да навлезат в електронното управление. Тези, за които то си остава една послушна черна кутийка, тип i-Shit, са пропиляли идеята. Но останалите, като 2 такива познавам, станаха в същност доста сносни ембедед инженери, които в момента боравят с процесори, които са значително по-сериозни и си правят сами платките. И на тях свалям шапка.
Ех, никой ли не забеляза честотата, която съм изписал на симулатора на дисплеи...