... можеш ли да четеш аналогова стойност ако ти подам от детектора по подходящ начин?
10 бита, 1024 стъпки, до 5V или до 1,1V без външни компоненти.
... може да се направят функционални бутони или текуща информация на най-долния ред ...
Това е още по-времеемко от съставяне на схемата мисля, като е необходимо осмисляне, тестване и др. Идеи много, място малко, като изпълниш замисленото, скоростно се оказва, че не си се сетил нещо друго. Итерациите от писане на код, премахване на грешките до работеща версия и връщане в почти начално състояние на кода по друга идея, са безкрайни понякога. Често търпението се изчерпва с 3-4 идеи, а проектът си остава да "виси" за допълнения във времето.
(Генераторът в първото съобщение е реализиран до такова състояние, което ми върши замислената работа и съм спрял с "подобряването", просто си го ползвам така, както е - всички версии по-долу са "работещи", всяка следваща - с добавена "идея"
).
Забелязал съм че като се протака във времето идеята избледнява появява се нова идея после старата идея отпада.
Затова като видя тема с конструкция, подходяща за изпълнение, реализирам си я и след изпълнението ("ако ми допада работата" се подразбира), повече не чета темата
. Иначе рискувам да си разваля направеното (рязане на шини, доп. компоненти, модулчета и др.).