Ха така!
Ето за какво си мисля: ГСС до 30МХц
1) Един 9851 за ядро, като е в следната конфигурация:
- Модулация с 2N7000, като се използва вътрешен генератор на 400хц, даващ определена дълбочина на модулацията, или външен вход (това мога да го прототипирам и изтествам). По този начин дълбоки модулации не се получават, но до към 80% може.
- Трансформатор на изхода, сумиращ двата противотактни клона в едно, който не само прави модулацията възможна, но и пенсионира рано четните хармоници.
2) Превключваеми филтърни групи по обхвати (аз ще ги проектирам, изтествам и прототипирам), мисля Кауер или елиптици. Работим на 200 ома, за да не губим напрежение.
3) Буфер с транзистор или с ENA, след което с операционен усилвател подходящ. В това стъпало ще регулираме нивото. Не смятам, че е нужно да въвеждаме регулация на офсета. (тази част ще я изпълня аз)
4) Някаква разумна реализация на АРУ/ALC, чрез която да регулираме нивото и да го подържаме, каквото го искаме. По този начин не само ще имаме точен по ниво генератор, но и може да въведем... (тук нямам още ясна идея, но мога да я изясня)
5) Малка група от превключваеми атенюатори (имам готово решение), които може да се управляват ръчно (предпочитам) или от процесора (ненужно усложнение според мен).
6) Дизайна на платката е от мен!
Смятам платката да е екранирана, за да не се налага да ползваме метална кутия и да се спрем на нещо бюджетно от пластмаса.
Останалото оставям в твои ръце! С какво ще управляваш, бутони, менюта, дисплеи - ти ще кажеш.
Е? Какво мислиш?