... избираш такова решение ...
Само споделих вариант
, (с КНИ: по-нискък от еднотранзисторен генератор с двоен Т-мост, без да вземаме под внимание другите лоши параметри).
... схемата която открих (какво мислиш за нея?) ...
Експериментирай, използвай
. Писах по-горе виждането си за минимум аналогови възли.
НЧ-генератор с ОУ-та с необходимост от висококачествени компоненти, с необходимост от точна настройка (осцилоскоп, зв. карта и др.), с непредсказуеми параметри (напр. темературното изменеие на честотата) ...
---
Ако желаният изходен сигнал е напр. до Fmclk/2 = 12,5 MHz (по-добре до Fmclk/3 = 8,3 MHz), то два AD9833 готови модула (~1,5 $ в Aliexpress) се справят. Получавам и два независими функционални генератора в едно (синусоидален, триъгълен, правоъгълен изходен сигнал).
Ако цената не е определяща, то и напр. AD9959 бих сложил с 4 генератора (и необходимост от добра печатна платка
).
---
Впечатления от работата на MC1496 като АМ-модулатор някой има ли? (добра ИС от миналото, за DSB/SSB съм я ползвал, устройствата при мен още функционират). Двуполярното захранване ми е някаква трудност. Може да тествам с "изкуствена средна точка" (с/без ОУ?) от 12V на +6/-6 или +8/-4V?.
---
Конструкция на модулчета виждам (както ми е почти всичко самоделно при мен): махаш/слагаш блокче, добавяш друго, прескачаш (с поялника, с релета, с муптиплексори ...)
.