| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Поялник за разпояване?  (Прочетена 8190 пъти)

0 Потреб. и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
Re: Поялник за разпояване?
« Отговор #15 -: 31 Октомври, 2019, 20:39:10 »
ей супер това изгледа много добре, от колко време го ползваш ?  Вътре помпичката с двигателче ли е или ръчно се напъва с пружина?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #16 -: 31 Октомври, 2019, 21:08:04 »
Това ползвам,като всяко китайско нещо има и гадорийка.Кабела е говна,тънък и калпав.Щепсъла както каза колегата по горе американски и преходника мутант също калпав и се вади лесно.Смених го и няма проблеми.Помпата е електромагнитна.Чаках го два месеца.Работи без грешка,смучи и събира припоя в контейнер.

123452-0

https://ru.aliexpress.com/item/33009568975.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.179f6358W3lYmq&algo_pvid=042a6eed-4657-4823-b4b1-a856f33e1a9e&algo_expid=042a6eed-4657-4823-b4b1-a856f33e1a9e-29&btsid=5c0ba8fc-384b-4293-ba98-2f57d8ceb2f1&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_55

Неактивен Nprod

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #17 -: 31 Октомври, 2019, 21:13:46 »
ей супер това изгледа много добре, от колко време го ползваш ?  Вътре помпичката с двигателче ли е или ръчно се напъва с пружина?

От около година, вътре е с моторче и диафрагмена помпичка. Досега дюзата се е задръствала веднъж и то доста силно, но със сила успях да я отпуша. Температурата се наглася със колелце на дръжката, а помпата се включва със спусъка:

/>
/>
Има и версия със две помпи, която е по-скъпа - https://www.banggood.com/GJ-S-998P-220V-100W-Electric-Vacuum-Double-Pump-Solder-Sucker-Desoldering-Gun-Soldering-Iron-p-1078733.html

Във youtube съм виждал някои да се оплакват, че вакуума е недостатъчен, но аз не съм имал проблем. Подозирам, че това важи само за 110 волтовата версия.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #18 -: 01 Ноември, 2019, 08:21:39 »
Това от Али-то излиза скъпичко с доставката, а и ако сте "късметлия" и Ви прекарат през митница...направо купувайте Велер :D

На платки с безоловен припой, първо се обработва спойката с оловен тинол и тогава се разпоява. Ефекта е огромен. Иначе е голяма мъка с безоловния само...независимо от способа
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен help40

• Квантов електрон
  • Публикации: 253
« Отговор #19 -: 01 Ноември, 2019, 08:38:07 »
този китайският ,на който  помпата му е горе сигурно от една страна има бърза реакция защото няма дълъг маркуч , но от друга представям си как дими в лицето ти като локомотив
Внимание! Противникът подслушва!   
Как да контролираме Вселената, без да привличаме вниманието на санитарите

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #20 -: 01 Ноември, 2019, 11:51:42 »
Прави сте че с митницата ще излезне солено, в България дали продават подобен ?

Неактивен help40

• Квантов електрон
« Отговор #21 -: 05 Декември, 2019, 17:08:44 »
ето какво си купих аз тези дни , излезе ми 40 лв , остана да си направя контролер и  да реша с каква помпа ще работи  , имам малка китайска  ... или като вариант  ще използвам вакум помпа от централното на автомобил ...  с сменен ел.мотор .... , но още не съм си намерил такава на малка цена , има ги по 25 лв , но искам да взема някой с развален мотор за 10 :)  ....

контролера ще го сложа да "живее" в една и съща кутия с поялника ми , който е с жило ХАКО т12  , за да използва едно и също захранване от 24 волта ...

за контролера има схеми  , на базата на атмега328 ако не се лъжа ... , така че съвсем скоро ще заработи ...

« Последна редакция: 05 Декември, 2019, 17:17:30 от help40 »

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #22 -: 05 Декември, 2019, 17:59:19 »
Трябва ти само един операционен усилвател, работещ като компаратор. В конкретния случай, нагревателя и термодвойката са разделени, а не са свързани последователно както в Хако Т12. Така че се опростяват нещата...освен ако държиш задължително прост регулатор да правиш с Атмега :D
Ама то вече и лампата в тоалетната ще я направят да се пали с Атмега...или STM32F103xx
че е по мощен и модерен :lol:
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен help40

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 05 Декември, 2019, 22:05:22 »
сега погледнах , тази платка която имах предивд е с Атмега8  ...  , с 6 сегментни цифрички да ти показва температурата ....
ти му разбираш , за тебе е достатъчен и компаратора , за мен е по-лесно да го ... повторя по схемата която съм намерил, отколкото да го измисля сам.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #24 -: 05 Декември, 2019, 22:32:05 »
ето какво си купих аз тези дни , излезе ми 40 лв , остана да си направя контролер и  да реша с каква помпа ще работи  , имам малка китайска  ... или като вариант  ще използвам вакум помпа от централното на автомобил ...  с сменен ел.мотор .... , но още не съм си намерил такава на малка цена , има ги по 25 лв , но искам да взема някой с развален мотор за 10 :)  ....

контролера ще го сложа да "живее" в една и съща кутия с поялника ми , който е с жило ХАКО т12  , за да използва едно и също захранване от 24 волта ...

за контролера има схеми  , на базата на атмега328 ако не се лъжа ... , така че съвсем скоро ще заработи ...

Привет, ще имаш ядове с тази помпа към която си се ориентирал. Понеже се занимавам от 1 месец с две поялни станции с вакуум, и няма да се получат нещата с помпа от центално. Тази помпа е пластинчата, имам две извадени от много добри централни заключвания. Избрах на Мерцедес, да бъдат на техническо ниво. С тях не става, правят вакуум но вакума го имаш когато работят известно време. Мога да ти я снимам извадена помпата. От пробите, които правих ти трябва вакуум помпа, която е мембранна или я водят диафрагменна. На Велер станциите са с такива помпи. Китайските помпи илюзии не могат да направят такъв вакум. На теб ти трябва за няколко секунди да се осмуче калая. Когато вакума е малък, калая залепва още към края на дюзата. Затова пуснах и обява тук, търся такава помпа.
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=14327.msg104015#msg104015
Търсих в България, намирам само китайски, които не са подходящи за мен. Има готова блок помпа за твоя пистолет, тя е за поялна станция ETC-RW900D/P , ETC-RW900D. Може да се купи от тук;
https://www.proton-bg.com/Default.asp?m=artinfo&ArticleID=7569
Така, че с две думи - козата си сака пръч!

Неактивен help40

• Квантов електрон
« Отговор #25 -: 05 Декември, 2019, 22:38:39 »
Покажи я тази от централното дето я имаш и не става да знам поне таква да не взимам ?

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #26 -: 06 Декември, 2019, 11:50:20 »
Покажи я тази от централното дето я имаш и не става да знам поне таква да не взимам ?

Като гледаш тези всички снимки на помпи от централни заключвания са от този вид с пластини. Водят ги пластинчати, лопатките им са от графит, както ротора и двете сфери, които я затварят. Лопатките се въртят плътно до неподвижния корпус. Центробежната сила ги изкарва от леглата си. Ако от 100 зора пуснеш такава помпа за пистолета, има нещо много важно. При засмукването на съвсем малко парченце калай вътре в нея, тези лопатки се натрошават, начупват понеже всичко е от графит.

https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&rlz=1C1AOHY_bgBG741BG742&sxsrf=ACYBGNQtkvmk5kwv1hQRK1SI5MYRc7oPjQ:1575623965317&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjBioLW2KDmAhUyxMQBHVQHAg4Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1280&bih=709

Тази, която избрах е от най големите, но пак не върши работа. Иначе помпата е работеща, снимах я в работен режим, създава вакуум но трябва време около 6-8 секунди за дръпне калая. И смученето на калая става мудно, задръства се дюзата. Събрах 5 помпи от различни модели коли за проби. Малките централни не стават въобще за тази работа. На снимките е от мерцедес, тя създава най много вакум от другите - яка е. Ел. мотора и дърпа 4A ток. Сложих на снимките и един шублер да се види размера за ориентация. Така, че си купи каквато трябва за твоя пистолет. Приказката за пръча остава ;)

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #27 -: 06 Декември, 2019, 12:24:17 »
Може да е от полза. Почти без пари се купува .Сменяш често.

Неактивен help40

• Квантов електрон
« Отговор #28 -: 06 Декември, 2019, 14:09:05 »
didov ,  аз такава помпа за 54 лв най-вероятно няма да си взема , но ще се радвам ако ти споделиш как работи , като си купиш такава

аз така и така нямам оригиналната кутия от разпояващата станция за да се опитвам да набутам всичко вътре ... 
със същия успех ще сложа компресорче автомобилно за помпене на гумите ...   или в

по добре да намеря нещо като тук .... https://www.element14.com/community/people/jw0752/blog/2016/06/20/hacking-and-upgrading-a-zd-985-desoldering-station 

другия начин е помпата да работи постоянно и в самия пистолет в дръжката да сложиш ето такъв клапан

https://www.ebay.com/itm/DC-6-12-24V-electric-solenoid-valve-N-C-normally-closed-mini-for-gas-air-va-LA/292855820266

намерих го ето тук го прави някой така ....  https://www.eevblog.com/forum/projects/cheap-desoldering-station-upgrade-now-sucks-even-harder!-no-really!/

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #29 -: 06 Декември, 2019, 21:05:47 »
Нямам намерени да купувам тази помпа. Знам колко и са възможностите, едвам достига до 380 mm Hg. за твоя пистолет ще стане. При мен няма как да стане със свободни съчинения с добавка на клапан и др. Да и присаждам компресор не става. Използва се ето такава дръжка. Самата станция е на по високо ниво, на тайванска фирма xytronic.
http://www.xytronic-usa.com/shop/item.aspx?itemid=27
https://www.newark.com/xytronic/21-20925/100w-desoldering-iron-for-lf-8800/dp/98Y9886
Проблема е, че човека е занесъл станцията в сервиз. От сервиза са я оакали, шунтирали са един механичен клапан на помпата за да вдигне по висок вакум. От шунтирането, гумената мембрана се спуква. Правили са някакви опити, и са изкривили рамото на ексентрика. Все такива нашенски сервизни идилии. Когато сервиза го закриват, обаждат му се да си я вземе. Разправия е имало, но накрая човека я прибира със скапана помпа. Та затова и търся помпа, като на станциите на Велер. Немците са го измислили преди години. Свързах се със тайванската фирама, помпа може да се намери, но ти " отрязват главата" за нея.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |