Да! Поставянето на диод с хартиения цилиндър МНОГО добре се е получило, в случай че и на живо изглежда така както и на снимките. Естествено както са писали колегите е немислимо да се свърже диода директно към отрицателното напрежение за управление на ламБата. Който още не е разбрал, да го научи - лампите се управляват по напрежение, т.е. ток не тече а светодиода, както и биполярния транзистор си иска ток. Освен това дори да се направи с подходящата схема да свети с различна сила в зависимост от силата на сигнала, то това изобщо не замества функцията на окото където можеш да видиш колко точно остава до пълното затваряне. Аз лично предпочитам да има на приемника ми неработещо око, от колкото такава гавра. ЕМ 84 се намира все още лесно, но при него е по-възможно да се направи замяната, като зад хартия се сложи редичка от светодиоди и с една ИС се управляват да светкат последователно, даже плавно, илюзията може да бъде почти пълна но пък там не се налага. И пак казвам според мен тези модификации са супер за самоделно радио да сложиш такъв индикатор, ама на заводско така да го орезилиш... не съм съгласен.