| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Правец 16 es  (Прочетена 10358 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
  • Публикации: 103
Re: Правец 16 es
« Отговор #90 -: 13 Август, 2019, 00:45:32 »
 ???

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #91 -: 13 Август, 2019, 00:49:39 »
Правилно е вързан, виж терминатора на место ли е , твоят може би изглежда по друг начин,а и е на друго место, щото харда ти е различен . този терминатор трябва да го има . Но грешката не намирам какво значи, в един форум се споменава, но не се разбира какво я причинява :(
Харда как звучи, нормално ли шуми според тебе?

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #92 -: 13 Август, 2019, 00:54:40 »
Да нормално. Като се има в предвид че съм чувал хардове ве едно се чупи нещо вътре.... А тоя терминатор каде да го търся на харда ли?

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #93 -: 13 Август, 2019, 00:57:46 »
да на харда е той трябва да е там ако си с 1 хард или ако си с 2 на последният , но ти си с 1
Иначе ето едно видео с процедурата, този първият екран май се оказва, че трябва, да се въведе, ако контролерът ти не поддържа параметрите на харда
ама начинът за въвеждане не ми е много ясен

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #94 -: 13 Август, 2019, 01:08:07 »
Това е харда отдолу

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #95 -: 13 Август, 2019, 01:12:27 »
твойте даже са 2 тия червените и дори май не се махат, иначе някви джъмпери евентуално има ама трябва да се рови кое за кво е там в онзи линк в началото за инфото на хардът ти

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #96 -: 13 Август, 2019, 01:25:39 »
Аз ще залягам обаче, С въвеждането на параметрите не съм на ти до сега не ми се е налагало,
първите два параметъра в твоят случай по документацията би следвало да са : за сектори и глави
615 4 , но другото....
Питай онзи коривфей NKK явно е господ на ХТтата ,би трябвало да знае как става  :blum2:

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #97 -: 13 Август, 2019, 15:50:09 »
Ето грешката

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
« Отговор #98 -: 13 Август, 2019, 16:27:39 »
От къде успя да го изровиш това ,евала  :hi:
изглежда да е нещо със кабелите знам ли, почисти хубаво пистите контактори на харда и кабелите до колкото е възможно и слотовете и контролерът със спирт , аджеба потръгне :)

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #99 -: 13 Август, 2019, 16:59:51 »
Ето целия файл ако някой му се упражняват чужди езици мене ме за оля главата хахахах

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #100 -: 13 Август, 2019, 22:34:27 »
80 - Устройството не отговаря!
Т.е - Харда или е умрял или не е жив.
Като го пуснеш и го хванеш с ръка, усещаш ли да върти дисковете? Чува ли се характерното (почти като на флопи) потракване на главите при първоначално стартиране?
Ако не издава тези стряскащи звуци - 99% е заминал

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #101 -: 13 Август, 2019, 23:27:27 »
Според мен върти.. Чува се едно свистене  ще направя кип като го пипна усещам леки вибрации

https://drive.google.com/file/d/1-A7CCh97yBcaCWXLctFvCbO0h7kRyB73/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1-8NZ3fzfjDnr0gc3XkhGxZQGFcrME9b_/view?usp=drivesdk

Вие ще кажете  :-X

Смених слота и почиарих налкеакниците
« Последна редакция: 13 Август, 2019, 23:39:51 от totti2016 »

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
« Отговор #102 -: 14 Август, 2019, 09:32:52 »
От всичко видяно, прочетено и чуто, стигам до заключение, че компа си работи правилно, но ти трябва една читаво направена дискета.
Не можах да проумея защо трябваше да я правиш 720К, но щом става не би трябвало да има проблем...

При зареждане диода примигва точно както трябва /това по усет/, накрая имаш едно кратко бипкане, което значи, че всичко е прегледано и забележки няма /иначе сигнала щеше да е друг/.

https://www.computerhope.com/beep.htm

Усукания кабел , за флопитата, се прави защото иначе компа няма как да разбере кое устройство е "А", и кое "В" /това не съм го чел, но така ми работи логиката/.

За твърдия диск не мога да кажа нищо, но щом е прегледан и няма забележки, би трябвало да е наред /макар че не съм съвсем убеден/. Въпреки това, само от флопито би трябвало да заработи и да чака нови команди. Съвета ми е да си направиш бутваща дискета /1,44МВ/ на Win98, или на Милениум. Бутващата на ХР направена, се различава от направената на 98..., какво остава направена на сегашните операционни системи... Не знам, не съм пробвал, но така мисля...

Ами това е... Успех!

Timeo Danaos et dona ferentes...

Неактивен totti2016

• Квантов електрон
« Отговор #103 -: 14 Август, 2019, 10:11:56 »
Добре как да разбера диска дали е изправен за мене върти и на клипа се чува нз...

Неактивен azop_v

• Квантов електрон
  • Публикации: 260
  • Населено място: Ст.Загора
  • очаквай неочакваното...
« Отговор #104 -: 14 Август, 2019, 10:24:20 »
Добре как да разбера диска дали е изправен за мене върти и на клипа се чува нз...
Правиш си бутваща дискета. В нея има програма за сканиране на диска - scandisk.exe /A:scandisk c:/. Сканирането ще ти покаже графична картина на диска, където можеш да видиш всички сектори, ако е изправен диска, разбира се.

Другия начин е - A:fdisk /enter, точка 4, enter/. Тук можеш да видиш доста информация за диска..., ако е изправен!

И най-елементарното, пишеш - A:c: /enter/ 
C:dir /enter/
След зареждане на дискетата, ти се обявява какви устройства имаш. По това можеш да се ориентираш също.
« Последна редакция: 14 Август, 2019, 10:49:02 от azop_v »
Timeo Danaos et dona ferentes...

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |