Флопито ти не е съвместимо има доста флопита за 1,44 които не бачкат за 720к, поне по спомени от когато се занимавах с XT. А като се опитваш да правиш дискетата бутваща през Уин 10 нещата отиват в съвсем различна посока. Трябва да си запишеш директно имиджа който колегата ти дава , но преди това трава да форматираш дискетата на 720к плътност което, поне си мисля по новите флопита не го могат. Поне за оригиналния IBM PC който по спомени беше MXM както е предполагам тоя правец, флопито е съвсем различна работа, на друг конектор е от към фолопито, не че нямаше и едни стари кабели до към 1992 г с преходен конектор от единия стандарт към другия. Може пълни глупости да пиша с 16ки не съм се занимавал.
Може би най-добрия вариант е колегата да те съпортне на живо преди да приключи курса това дъно, че правешките платки са много нежни. Иначе мисля, че е изправно и работи коректно според това което казваш. И харда може да се подкара, Блокирал е стъпковия мотор от дългото стоене , може да се раздвижи ама там вече работата бая сложна ако оста на мотора не се вижда отвън.