| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Схема на звънчево-домофонна уредба?  (Прочетена 17189 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ССТАНЕВ

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 79
Re: Схема на звънчево-домофонна уредба?
« Отговор #15 -: 12 Юни, 2019, 12:03:39 »
Пробвах схема от интернет, която се оказа грешна. Оправих грешката според схема от GRIDLIC, така работи (с двете слушалки). Ако намеря време събота / неделя ще правя проби на истинско.
Слушалката от вносния телефон мултимерът я показва 100 ома, на българската пише 260 ома.
Микрофоните показват постоянно понижаваща се стойност в килооми, на вносния пише 100 ома.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 12 Юни, 2019, 12:16:59 »
Съпротивлението на въгленовия микрофон зависи от разположението на гранулите и положението на микрофона така, че няма какво да му мериш. След всяко раздрусване трябва да излиза различна стойност горе-долу.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен ССТАНЕВ

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #17 -: 16 Юни, 2019, 18:43:49 »
Явно съм качил грешната снимка на схемата, но не намирам начин да я сменя с правилната.
Прикачам оправената отново:

Неактивен ССТАНЕВ

• Насочен електрон
  • **
« Отговор #18 -: 29 Юни, 2019, 21:16:24 »
Оказа се, че всичките три жици за домофона са накъсо.
Явно ще трябва да се разкача етаж по етаж, докато се разбере кой си е махнал домофона и е омотал жиците накуп с тиксо.
Иначе транзисторите в уредбата (единият очевидно е смянян някога) са Т77А5, не знам що за птици са, Гугъл не е чувал за тях.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #19 -: 29 Юни, 2019, 21:58:33 »
Възможно е транзисторите да са 2Т3307.

Неактивен Петър Томов

• Квантов електрон
  • Публикации: 174
  • Населено място: Варна
« Отговор #20 -: 19 Септември, 2019, 21:35:44 »
И аз имам, може би към 10 телефонни капсула (това са познатите на всички слушалки)! Ако някой се интересува, да пише! Вече им определих цена-5 лева бройката! Всички слушалки работят! Имам и микрофони за 2 лева бройката! Всичко е събирано от телефони, от чували, години наред! Имам и няколко български домофона от близкото минало и един по-стар, но не бакелитов! Ако някой се интересува, с цел колекция, мога да  пусна и снимки!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |